Katera platforma za spletne trgovine je najboljša?

Hitra rast svetovnega spleta je neštetim podjetjem omogočil preprost korak v nov zelo širok trg. Poleg tega je hitra digitalna rast ustvarila nešteto novih podjetij, katera ponujajo samo spletne storitve. Brez dvoma splet ponuja podjetjem ogromno priložnosti, vendar ni nujno, da je vsako podjetje to priložnost izkoristilo. Oziroma izkoristilo v polni moči.

Dandanes je na voljo ogromno različnih platform za izdelavo spletne trgovine. Večina e-commerce platform bo podjetjem zagotovilo standardne funkcionalnosti, kot so možnost predstavitve izdelkov v spletnem katalogu, sprejemanje plačil prek spleta, upravljanje strank in zagotavljanje spletne pomoči. Katera platforma je najboljša za vas, odkrijte v tem članku.

Kako izbrati najboljšo platformo za spletno trgovino?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Pri izbiri platforme za spletno trgovino, se je potrebno najprej vprašati kakšen projekt imate. To je osnova iz katere je potrebno izhajati.

Če je to že vtečen projekt, katerega bi radi spravili na svetovni splet, potem je smiselno, da vložite malo več kapitala na začetku za razvoj. Primerna platforma, katero je lahko priredit po svojih željah je WooCommerce ali Magento. Razvoj na taki platformi poteka čisto po vaših željah. Vsaka platforma ima vse potrebne module za enostavno poslovanje že vključene (ni potrebnega dodatnega razvoja). Tudi prevodi so zraven ostalih prilagoditev enostavno implementirani.

Če je to projekt s katerim, ste komaj začeli in bi radi preverili odzivnost trga in ciljnih skupin željenih strank, je izbira malo drugačna. Ker še ne veste, da se bo ta posel razvil v nekaj več, ni smiselno na začetku vlagati dosti kapitala v sam razvoj. Bolj smiselno je izbrati platformo, ki ponuja mesečno naročnino. Tako boste v enem letu z malo vloženim kapitalom že imeli boljšo sliko kam nadaljevati v prihodnost s vašim poslom. Primerne platforme, za katere se lastniki spletnih trgovin odločijo so Shopify, BigCommerce ali Wix.

Najboljše platforme za izdelavo spletnih trgovin

WooCommerce

Z več kot 74 milijoni prenosov WooCommerce pooblasti približno 25% spletnih trgovin po vsem svetu. WooCommerce je popolnoma brezplačen vtičnik, ki ga lahko dodate na svoje WordPress spletno mesto. Ena pomanjkljivost je skalabilnost. V primeru dosti izdelkov (10 000+) je možnost da bo spletna trgovina malo počasnejša. Ampak tudi optimizira se lahko, tako da se to ne občuti za končnega obiskovalca spletne trgovine.

Obstaja kar nekaj razlogov, da toliko ljudi uporablja WooCommerce. Prvič, Woocommerce je zelo prilagodljiva rešitev. Obstaja velika skupnost razvijalcev WooCommerce, ki dodajo nove funkcije zaradi odprtokodne narave vtičnika. WordPress je ena najboljših platform za SEO na trgu. S neskončnimi prilagoditvami SEO in možnostjo večjega nadzora nad svojimi rezultati iskanja je WooCommerce naravna razširitev platforme WordPress.

Magento

Magento je prilagojen predvsem podjetjem na področju e-trgovine na ravni podjetij. Kot odprtokodna platforma za spletne trgovine Magento potrebuje sredstva in kapital za programiranje in razvijalce, kar ustvarja višje začetne stroške za vstop na svetovni spletni trg, kot pa naprimer platforme na mesečno naročnino.

Kljub temu ponuja Magento široko paleto funkcij za podjetniške prodajalce, vključno z možnostjo ponujanja popustov, podpore ponavljajočim se plačilom, neomejenimi seznami izdelkov in še veliko več. Osnovna različica Magento je brezplačna, vendar lahko različica podjetja stane več kot 20.000 dolarjev letno. Za velike spletne trgovine je Magento lahko odlična izbira, vendar ga ne priporočamo malim ali srednje velikim podjetjem z manjšimi katalogi izdelkov.

Shopify

Shopify je platforma spletne trgovine, ki gosti več kot 400.000 trgovcev po vsem svetu. Tudi čisto neizkušeni uporabniki lahko s integracijami relativno enostavno postavijo spletno trgovino. Zasnovati je možno spletno trgovino, ki je videti profesionalna na videz in je preprosto dodati izdelke.

Nekaj ​​pomanjkljivosti glede Shopify so njihova SEO pravila. Struktura URL-ja se ne da spreminjati. Na primer, namesto strani kategorij, ki se nahajajo na spletnem mestu spletna-prodajalna.si/ime-kategorije, vas Shopify prisili, da uporabite njihov format spletna-prodajalna.si/collections/ime-kategorije. Ta struktura ni idealna za visoko uvrstitev pri organskem iskanju, še posebej če upoštevamo, da je »collections« na višji ravni kot bolj kritična ključna beseda naše kategorije. Shopify ima tudi omejeno možnosti izdelkov. Če na primer prodajate majice z različnimi barvami, materiali in velikostmi, se vaše SKU hitro seštevajo. Shopify je omejen na samo 100 različic izdelkov – premalo, če imate lepo število kombinacij izdelkov, vendar dovolj za večino uporabnikov.

BigCommerce

BigCommerce ima dve ponudbi izdelkov: BigCommerce (ponudba njihovih podjetij) in BigCommerce Essentials (zgrajena za mala podjetja). Obe sta narejeni tako, da se povečata z vašo rastjo. Po eni strani so zaradi svojih lastnosti in vgrajene funkcionalnosti dostopna platforma za lastnike malih podjetij. Vendar pa obstaja nekoliko višja krivulja učenja kot bolj osnovno orodje, kot je Wix.

Decembra 2018 so uvedli BigCommerce za WordPress, ki uporabnikom omogoča, da lahko upravljajo svojo vsebino na WordPressu in spletno trgovino v BigCommerce. Takšna uporaba omogoča hitrejše spletno mesto, kot pa naprimer WooCommerce, ki namesti več vtičnikov za delovanje in ovira delovanje z večjo količino izdelkov. BigCommerce ima preprost uporabniški vmesnik za izdelavo vaše spletne trgovine, vključno z razdelki za vaša naročila, izdelke, trženje, analitiko, davke in vašo prodajalno. Z novo predstavljenimi funkcijami BigCommerce Shipping dobite znižane cene prevoznikov in pridobite možnost tiskanja nalepk za pošiljanje in upravljanje pravice do izpolnitve na vaši nadzorni plošči. Njihove teme so popolnoma odzivne in optimizirane za mobilne naprave. Ponujajo tudi brezplačne SSL certifikate, imajo jasno cenovno strukturo in spet – nič transakcijskih provizij.

Wix

Wix je hitro rastoča platforma za trgovine z vgrajenim graditeljem spletnih mest, ki uporabnikom omogoča nadgradnjo na popolno funkcionalnost e-trgovine za 20 USD na mesec. Ponašajo se s stotimi oblikovalskih predlog, promocijami in darilnimi karticami, čudovitimi galerijami izdelkov ter enostavnim upravljanjem in pošiljanjem naročil.

Samodejno optimizirajo vašo spletno trgovino na mobilnih napravah, vključno z napravami iPhone in Android (Apple in Google). Izgled spletnega mesta za mobilno e-trgovino lahko prilagodite tudi z njihovim orodjem za izdelavo spletnih trgovin. Za ustvarjanje osupljivega spletnega mesta z Wixom vam ni treba poznati HTML ali CSS. Imajo tudi izvrstno shemo izdelkov, s katerimi lahko svoje izdelke postavite na lep (in optimiziran za pretvorbo) način. Te galerije izdelkov so odlične tudi na mobilnih napravah in se prilagodijo zaslonu na manjših napravah. Wix je znan tudi kot eno najlažjih orodij za gradnjo spletnih strani in za prostor za e-trgovino.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

ŽELITE SAMI POSTAVITI WORDPRESS SPLETNO STRAN?

8 urni individualni virtualni WordPress tečaj

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?