Realne cene spletnih strani

Na vprašanje kakšne so realne cene spletnih strani ali na vprašanje kakšna je cena izdelave spletne strani je ponavadi potreben podroben odgovor. Namreč, izdelava spletne strani je kot gradnja hiše. Odločimo se kje bo hiša stala, kdo bo njen arhitekt, iz česa bo zgrajena in kakšno pohištvo bo vsebovala. Podobno je pri razvoju novega spletnega mesta.

Proces razvoja spletne strani ali spletne trgovine

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Pri izdelavi spletne strani se moramo vprašati kaj vse bo omogočala. Ko imamo idejno strukturo spletnega mesta, se moremo odločiti za par tehnologij, ki bodo spletno stran poganjale. Nato je potrebno izdelati dizajn spletnega mesta, kjer uporabniška izkušnja bazira na vnaprej izdelanih raziskavah ciljnega segmenta obiskovalcev. Ker pa sam dizajn brez vsebine ni dovolj za dobro stran, je potrebno oblikovati tudi prodajno vsebino in mikrotekste različnih akcij.

Tako. Sedaj imamo spletno stran. Vendar le osnovo dobre spletne strani. V naslednjem koraku je potrebno še optimizirati spletno mesto in njeno vsebino za dober SEO (angl. Search Engine Optimization).  Da je stran bolj funkcionalna, pa dodamo tudi različne integracije, npr. e-pošto, novičke, prodajno ali podporno avtomatizacijo in orodja za zvišanje prodaje.

Torej kakšne so realne cene spletnih strani?

Povprečne cene agencij v Sloveniji za izdelavo osnovnih predstavitvenih spletnih strani, se gibljejo od 400 – 3.000 evrov. Povprečne cene za izdelavo spletnih trgovin se gibljejo od 800 – 5.000 evrov. Izdelavo večjih spletnih aplikacij pa lahko cenimo od deset tisoč evrov naprej. Vidimo lahko, da je razpon med spodnjo in zgornjo mejo velik. Cene različnih ponudnikov pa se lahko razlikujejo tudi do par tisoč evrov. Zakaj je temu tako?

Izdelava spletnih strani se razlikuje od posameznikovih potreb in želja. Za določitev cene je potrebno tesno sodelovanje s stranko in tudi takrat pridemo le do okvirnega zneska. Končna cena je namreč odvisna od veliko spremenljivk, kot so na primer tehnologija spletne strani, nabor funkcionalnosti, dizajn in različne integracije. Cene spletnih strani se razlikujejo tudi od ponudnikov, zato je zelo pomembna dobra raziskava le teh. Ne izbirajte študentov ali prevelikih agencij. Za študenta ste vaja za učenje, za veliko agencijo pa le en račun več. Ključno je izbrati kvalitetnega ponudnika, ki vam bo na voljo kadarkoli in ki bo digitalno izkušnjo Vaše spletne strani dvignil na višji nivo. Največkrat se dobra spletne stran povrne v obliki prodaje, medtem ko na cenovno ugodni in posledično slabi spletni strani ni obiska.

V kolikor se odločate za razvoj ali prenovo spletne strani, preverite 5 korakov do uspešne spletne strani. Bodite pozorni že pri planiranju in ne izgubljajte časa s popravki in posledično s stroški zaradi pomanjkanja informacij.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?