5 korakov do uspešne spletne strani

Ambicije nekaterih posameznikov pripomorejo, da se odločijo za svoj spletni posel oziroma izdelavo spletne strani. Za to je potrebna komunikacija s ciljnim občinstvom, ki pa je enostavnejša, kot kadarkoli prej. Ko imate uspešno spletno stran lahko z asistenco spletnih oglaševalskih kanalov, družabnih omrežij in s pravilnim pristopom, hitro pritegnete želeno publiko. Nato pa morate ustvariti zanimanje za svojo znamko ali izdelek tako, da vključite obiskovalce vaše spletne strani v nadaljnjo interakcijo.

Premislek in ustrezno načrtovanje vsake minucioznosti spletne strani, kot so vsebina in hitrost strani, funkcionalnost ter vsebinske in oblikovne strategije, je nujno potrebno za uspešno spletno stran. Seveda, če želite, da ciljna skupina dosega zadane cilje, kot so nakup izdelka ali storitve, poslana povpraševanja ali pridobivanje e-mail stikov. Nikakor pa pri načrtovanju ne smemo pozabiti na kakovost uporabniške izkušnje, ki sovpada z vizualno privlačnostjo spletne strani.

Pred začetkom ustvarjanja vašega spletnega posla je potrebno tudi natančno opredeliti vaš namen in cilj. Le tako lahko kasneje ocenite, če ste prišli do želenih dosežkov. Na primer grajenje prepoznavnosti, prejemanje povpraševanj, ipd. V nadaljevanju prispevka boste spoznali 5 pomembnih korakov, ki vodijo do uspešne spletne strani.

1. DOLOČANJE CILJNE SKUPINE

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Določanje ciljne skupine temelji na poznavanju le-te. Namreč, z dobrim poznavanjem ciljne skupine, lahko našega naslovnika nagovorimo in prepričamo, da izvede neko določeno dejanje. Kar pa vodi h grajenju kakovostne vsebinske strategije. Tako lahko s poznavanjem ciljne publike narekujemo vtis in vizualno podobo strani, pisavo, barve, ipd.

2. OBLIKA, POSTAVITEV IN FUNCIONALNOST STRANI

Med najpomembnejšimi dejavniki je seveda privlačna vizualna podoba spletne strani, ki vpliva na obiskovalčevo opravilo konverzije. Ne smemo pozabiti tudi na kakovost in čistost strani, zaradi vpliva na vsebino in podajanje vtisa, ki ga želite dajati kot znamka.
Prav tako moramo biti pri videzu strani pozorni na posamezne elemente kot so barva, ikone, gumbi, besedilo, tipografija, itd. Z izbiro pisave, velikosti besedil in naslovov vplivamo na odzive obiskovalcev, saj so lahko ti pri napačni izbiri negativni. Tako oblika spletne strani, kot izbira ustrezne pisave, se naj nanašata na vašo ciljno skupino. Pomembno pa je tudi, da ne izpustite rdeče niti oziroma kako se želite prikazati kot znamka.
Med drugim poskrbite tudi za dosledno izbiro in uporabo tipografije skozi vse vaše kanale, preko katerih nagovarjate svoje potencialne goste na vašem spletnem mestu.

3. VARNOST

Za varnost na vaši spletni strani so ključnega pomena redno vzdrževanje spletne strani in pa seveda varnostne poteze, kot so redne posodobitve strani in SSL certifikati. Z njimi preprečimo razne nevarnosti in nevšečnosti, kot so napadi hekerjev, ipd. Kadar imamo poskrbljeno za varnost, je dobro na to tudi opozoriti. Tako dobi obiskovalec večjo zaupanje v naš posel.

V naslednjih člankih lahko preverite zakaj je potrebno redno posodabljati sistem wordpress in zakaj so pomembne redne varnostne kopije.

4. HITROST SPLETNE STRANI

Kakovostna vsebina in videz strani izgubita svojo vrednost, če je stran funkcionalno pomanjkljiva. Slednje lahko namreč drastično vpliva na zadovoljstvo in uporabniško izkušnjo obiskovalca. Po drugi strani pa ima dobro dodelana in funkcionalna stran še druge prednosti, kot je npr. višje mesto v iskalnih rezultatih iskalnikov. Zelo pomembna je tudi uporabniška izkušnja na mobilnih napravah. Funkcionalnost strani pa je pomembna predvsem zato, ker se gostje raje in pogosteje vračajo tja, kjer je funkcionalna in uspešna spletna stran.

5. OPTIMIZACIJA SPLETNEGA MESTA

Eden izmed pomembnejših dejavnikov pri izdelavi uspešne spletne strani je tudi optimizacija spletnega mesta. Z optimizacijo lahko stran z odlično vsebino, funkcionalnostjo ter slikovnim materialom povzpnemo na višje iskalno mesto v iskalnikih. Kar posledično privede do večjega organskega obiska. Z optimizacijo ustvarimo tudi boljšo izkušnjo za uporabnika, lažje ciljamo na specifično občinstvo, ustvarimo brezplačen promet strani, ipd. Investicija časa in denarja, ki ga boste porabili za optimizacijo, se vam bo povrnila dolgoročno. Ali z drugimi besedami – naložba v optimizacijo je vedno koristna, kljub temu, da ne prinaša takojšnih rezultatov.

Odločitev, da svojo poslovno idejo predstavite na spletu, je močno odobravano dejstvo, ki pa se ga moramo lotiti pameteno in dobro premišljeno. Podobno kot oglaševanje vaše spletne strani na iskalnikih in socialnih omrežjih, saj boste preko pametnih načinov dosegli veliko večji delež ciljne skupine in lažje ter hitreje ozaveščali trg o vaši znamki ali izdelku.
Tako je pred začetkom grajenja spletne strani potreben temeljit premislek in natančno načrtovanje elementov na spletni strani. S tem boste lahko zagotovili povezavo med dobro vizualno podobo in funkcionalnostjo strani, ki pa bo privedla do odlične uporabniške izkušnje, zaradi katere se bodo uporabniki raje vračali. Posledično pa si boste ustvarili uspešno spletna stran, na katero boste lahko ponosni in ki vam bo prinašalo pozitivno donosnost naložbe.

Ste že na prvi strani ISKALNIH REZULTATOV?

SEO optimizacija: 90 dni do prve strani

seo optimizacija iskalni promet
Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?