Kaj je precizno oglaševanje?

Precizno oglaševanje je tehnika, ki jo vedno pogosteje uporabljamo v digitalnem svetu. Z njeno pomočjo lahko uspešno zadržimo stranke in obstoječim strankam lažje ter bolj efektivno prodamo podobne izdelke ali storitve. Precizno oglaševanje poudarja pomembnost kot del tehnike oglaševanja. Da lahko ustvarimo pomembnost v oglaševanju potrebujemo podatke o osebnih preferencah potencialnih strank. Podatki, ki nam pridejo zelo prav pri preciznem oglaševanju so podatki o obnašanju obiskovalcev. Seveda pa morajo biti podatki, na katerih baziramo preciznost ažurni, saj lahko le tako ciljamo z največjo natančnostjo.

Precizno oglaševanje je primerno za obstoječe stranke, da pri njih vzpodbujamo zvestobo in še bolj podrobno analiziramo njihovo prodajno obnašanje. Precizno oglaševanje se zanaša manj na ustvarjanje prodajno-prepričljivih oglasov in bolj na ustvarjanje akcijskih ponudb ter popustov, ki lažje pritegnejo že obstoječe stranke.

Segmentacija trga

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Da lahko ustvarimo čim boljši oglas, moramo uporabiti prej definirane segmente trga in prodajne persone. S takšno tehniko razbijemo naš trg na manjše delčke. Segmentacija trga je odvisna od podatkov o obnašanju strank in obiskovalcev. Te podatke dobimo iz preteklih nakupov in podatkov osebe, ko se ta registrira na našo stran. Tako lahko preprosto dobimo podatke o spolu, starosti, lokaciji in še kakšnih preferencah. Vsi ti podatki so shranjeni v podatkovni bazi in kasneje analizirani s strani oddelka za marketing. Tako lahko dobimo boljši občutek o tem kdo so naše stranke in kaj točno želijo.

Takšnemu specifičnemu segmentu trga lahko oglašujemo oziroma ponudimo personalizirano akcijo oziroma popust določenega izdelka ali storitve. Segment trga bi tako lahko bil poročene ženske, stare od 30-40 let z majhnim otrokom, kateremu bi lahko lažje priporočali izdelek narejen za mlade mamice iz nabora naših izdelkov ali storitev. Slednji oglas bi tudi veliko boljše konvertiral. Cilj takšnih ponudb je, da obstoječe stranke dobijo občutek, da so dovolj vredne, da pazimo na njihove preference in potrebe. Če lahko vi kot posel konstantno zagotovite takšno izkušnjo, se bodo stranke veliko lažje vrnile in naredile še en nakup več.

Pravi oglas ob pravem času

Oglaševanje dandanes temelji na podatkih obiskovalcev. Namizni računalniki, mobilniki in ostale povezane naprave nam lahko zagotavljajo namige ob čem obiskovalci našega spletnega mesta trznejo. Takšni namigi lahko pomagajo pri odgovorih na vprašanja o potrošnikih. Kaj jim je pomembno in kakšen način življenja živijo. Natančen vpogled v analitične podatke je brez pomena, razen, če se lahko na podlagi njih odzovemo pravi čas. Natančen vpogled v ciljno skupino je ključnega pomena za precizno oglaševanje in so temelj za relevantno in privlačno vsebino.

Harmonično in personalizirano izkušnjo skozi celoten prodajni lijak lahko zagotovimo mi kot oglaševalci šele, ko razumemo kaj motivira potrošnika, da se odloči za nek nakup in kaj je tisto kaj točno potrošnik želi. Precizno oglaševanje je odlična strategija, ki jo moramo vključiti v obstoječe in bodoče potrošnike. Ključ pri tem je, da izkoristimo to strategijo zato, da razširimo bazo zadovoljnih strank tako, da nenehno dostavljamo optimizirano izkušnjo skozi prave kanale ob pravem času. Dobe masovnega oglaševanje in promoviranja z uporabo generične vsebine in promocij že dolgo več ni.

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?