Kratki napotki za izboljšanje pisanja vsebine

Vsebina je kralj. To frazo lahko slišimo tako pogosto, da začne izgubljati pomen, vendar je tudi res. Google prepozna in daje prednost dragoceni vsebini, ki ni samo iskana, temveč tudi deljiva. To pomeni, da mora biti vsebina, ki jo pišete, napisana z namenom bodisi informirati, zabavati, izzivati ​​ali pretvoriti ciljno publiko.

Jasno je, da se lahko z vsebina nanaša na številne stvari, vključno s pisno kopijo za vaše spletno mesto, objavami na spletnem dnevniku, sporočili za javnost in predstavnostmi medijev, računi družbenih medijev, trženjska e-poštna sporočila in drugo. V vašem podjetju morda ni tržnega tekstopisca ali internega avtorja tekstopiscev, vendar še vedno obstajajo načini, kako zagotoviti, da je vaša kopija na vrhu igre. Blagovna znamka SEO vas bo danes naučila 5 hitrih načinov za izboljšanje pisanja.

Izogibajte se pretirani uporabi ključnih besed

+ Razširi članek s svojim mnenjem

V prizadevanjih za višje uvrstitve bodo podjetja na žalost prakticirala umetnost polnjenja ključnih besed ali prevelike uporabe ključnih besed v vsebini svojih spletnih strani. Ljudje to počnejo z namenom, da manipulirajo z algoritmom Google, Bing in ostalih spletnih iskalnikov, tako da se za določeno besedo ali besedno zvezo uvrstijo višje.

Verjetno ste že bili na spletnem mestu, ki prikazuje niz ključnih besed, ki imajo zelo malo pomena za pisno vsebino. Ponavljanje istih besed znova in znova na nenavaden način je še ena metoda polnjenja ključnih besed. Če to ne deluje, lahko spletno mesto poskuša ključne besede “skriti” z belim besedilom na belem ozadju ali s prikritjem določenih besed v metapodatke in alt oznake v slikah. To ne samo da ustvarja slabo uporabniško izkušnjo za vaše občinstvo, ampak bodo iskalniki tudi penalizirali takšno spletno mesto ter ji omogočili nižjo uvrstitev ali celo izbrisali iz iskalnik rezultatov.

Namesto tega raje izboljšajte svoje pisanje, tako da uporabite ključne besede znotraj besedila na mestih, kamor spada in daje vrednost vsebini.

Ustvarite slogovni sistem

Slogovni sistem je odličen način za skladnost glasu vaše blagovne znamke, ne glede na to, za katero platformo pišete. Če je še niste uporabljali, je slogovnih sistem niz standardov ali pravil, ki se jih morate vedno držati ko pišete vsebino za svojo blagovno znamko ali podjetje. Medtem ko se v glavnem uporabljaj slovnična pravila, kot so uporaba velikih začetnic in okrajšav, pa vodniki za slog ohranjajo pod nadzorom tudi ton vaše blagovne znamke.

Ali je vaše podjetje formalno, klasično, živahno ali toplo? Ali želite, da se vaša blagovna znamka počuti bolj preprosto in preprosto? Preprost slogski vodnik lahko izboljša vaše pisanje s krepitvijo sposobnosti komuniciranja z določene perspektive.

Uporabljajte CTA gumbe

Podjetja, ki ne želijo biti “prodajna”, običajno ne uporabljajo poziva k dejanju (angl. Call To Action ali krajše CTA). In ja, res je, da ne želite prodajati izdelkov in storitev v vsakem odstavku. Če pa vaša ciljna publika na zelo jasen in očiten način ne ve, kakšen naj bi bil naslednji korak po branju vašega besedila, potem vaše uporabniško popotovanje (angl. customer journey) ne opravlja pravega dela. Nekaj ​ pozivov k akciji vključuje:

  • Naročite se zdaj, če želite začeti
  • Izpolnite spodnji obrazec za 20% popust
  • Pokličite nas, če želite izvedeti več informacij

Uporabite drug sklop oči

Lektoriranje je zelo močno orodje, vendar ga ne more vedno narediti ista oseba. Drugi pogled, ki si ogleduje vaše delo pred objavo, je odličen način za lov napak v vodniku za slog, organizacijskih napak in običajnih slovničnih napak. Druga oseba, ki ureja vaše delo, bi morala biti dobro seznanjena z vsemi temi točkami.

Nehajte se tako truditi

Številni tekstopisci bodo čutili potrebo, da navdušijo svoje občinstvo z velikimi besedami ali neznanim jezikom. Ta vrsta pisanja je zelo odtujljiva. Z uporabo skupnega jezika ljudje iščejo tisto, kar potrebujejo na spletu. Na primer, uporabnik, ki išče lete, lahko išče “poceni lete”, “poceni lete” ali “nizke cene letov”. Precej manj verjetno je, da bodo iskali “lete z zmernimi cenami”.

Za branje ali skeniranje kopijo ne bi smeli imeti veliko truda. Pisanje kratkih odstavkov in oštevilčenih seznamov je odličen način za ohranitev pozornosti posameznika. Izogibajte se nepotrebnim besedam in “žargonu”, ki jih ne bodo vsi razumeli. Sedaj ko imate občutek kako naj vsebina zgleda vam priporočamo, da si pogledate vodič kako zasnovat pravilno strategijo vsebine v članku Kako začeti s vsebinskim marketingom.

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?