Kako začeti s vsebinskim marketingom?

Začenjate s vsebinskim marketingom ali s preprostim pisanjem vsebine za vašo spletno? Najbrž se sprašujete kje začeti in kaj sploh pisati. Verjetno se tudi sprašujete, če ste res dovolj dobri da napišete kaj takšnega, ki bo ljudem v veselje za brat. Brez skrbi, vsak je bil na tej točki in vsak od nas se je spopadal s istimi vprašanji in strahovi. Ampak s malo vaje in strateškim pristopom je pisanje vsebin in nasploh vsebinski marketing veliko lažji. V članku smo zbrali par ključnih nasvetov za lažji začetek pisanja vsebine na vaši spletni strani.

Ustvarite zaporedje prodajnih korakov

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Zaenkrat pozabite na pridobivanje masovnega prometa na vašo spletno stran in pomislite raje, kako bi lahko z dobro vsebino lahko prodali vaš izdelek ali storitev in kako bi lahko takšna vsebina prišla prav trenutnemu občinstvu, ki ga imate.

Sedaj se verjetno že sprašujete, zakaj je potrebno ustvariti takšno vsebino na spletni strani? Zakaj prodajna besedila niso dovolj? Preprosto. Na taki način boste ustvarili vsebino, ki bo prodajala za vas.

Ustvarite podporno vsebino prodajnim korakom

Ko začnemo z ustvarjanjem podporne vsebine za prodajne korake, začnemo na začetku prodajnega procesa. Obstaja več vrst vsebine, ki vam bo pomagala več prodati. Takšna vsebina največkrat zagotavlja zaupanje, avtoriteto in pomaga ciljnemu občinstvu preko strahov in vprašanj, ki jim ne dajo miru. Podporna vsebina mora biti sestavljena tako, da pomaga vaši potencialni stranki.

Nezavedanje problematike

V prvi fazi je potrebno z vsebino približat stranki problematiko s katero s sooča. Najboljši tip takšne vsebine so tuje in lastne študije primerov, kjer se vzame pod drobnogled nek primer v praksi in na podlagi tega primera naredi raziskava.

Zavedanje problematike (iskanje rešitev)

Ko je stranka v prodajnem koraku, kjer se že zaveda svojega problema in išče rešitve in podjetja, katerim lahko zaupa za pomoč pri reševanju njihove problematike. Torej v tej fazi je potrebno ustvariti takšno vsebino, ki bo pomagala pri zvišanjem zaupanja vaše stranke v vaš posel. Najboljši tip takšne vsebine so podrobni How To vodiči s vključevanjem vaših rešitev.

Tako boste dali vašemu občinstvu v tej fazi točno to kar potrebujejo – odgovore na problematiko in zaupanje v vas. Takšna vsebina vas bo postavila pred konkurenco, saj boste v očeh vaših strank zaupanja vredno podjetje. Ob tem pa bo tudi pomagala strankam v tej fazi, da napredujejo naprej po prodajnem procesu.

Ustvarite vsebino, ki privablja širše občinstvo

Ko ste ustvarili vsebino, ki pomaga prodajnim korakom v vašem prodajnem procesu, je na vrsti ustvarjanje vsebine, ki privablja občinstvo na vaše spletno mesto. Kakšna vsebina pa privablja večje število ljudi? Ne govorimo o naslovih optimiziranih za klike (angl. clickbait). Govorimo o kvalitetni vsebini, katero bodo ljudje z veseljem prebrali in tudi delili naprej.

Tipi takšne vsebine so lahko različni od obsežnih How to vodičev do raziskav na podlagi večjega nabora podatkov. Takšne vsebine ponavadi potrebujejo večji vložek časa in je priporočljivo, da se začne ustvarjati za tem ko imate že ustvarjeno vsebino za podporne procese.

Da boste uspešni v svojem poslu, je potrebno dobiti nišno avtoriteto pri vašem občinstvu in v spletnih iskalnikih. Zakaj? Ker boste višje v organskih iskanjih in v očeh vašega občinstva boste videno kot glavno podjetje v vaši niši. Ljudje pa stremimo vedno k temu, da kupimo od najboljšega. Od vas je odvisno, če vas bo vaše občinstvo videlo kot experta v vaši niši ali samo še en blog več na spletu.

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?