Dvig uspešnosti z digitalizacijo poslovanja

Digitalizacija z vsakim dnem postaja ključen del našega vsakdana. Tako v zasebnem, kot v poslovnem svetu. Podrobna analiza slovenskega trga odkriva, da obstaja ogromno spletnih mest s splošnimi napakami, ki vplivajo na verodostojnost in profesionalizem podjetij, kar posledično vpliva na konkurenčnost na domačem trgu in na tujih tleh.

Z dvigom digitalne konkurenčnosti želimo v prihodnje vplivati na BDP in s tem tudi na blaginjo v prihodnjih dneh nove dobe – digitalizacije. S tesnim sodelovanjem posameznih podjetij v različnih panogah poslovanja na vseh področij lahko to uresničimo.

Digitalna konkurenčnost je biti v koraku s časom

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Staro, slabo urejeno ali postavljeno spletno mesto bo uporabnika odvrnila, o vas bo dobila slab vtis. Najverjetneje je, da se ta oseba ne bo več vrnila na vaše spletno mesto, kaj šele napravila nakup izdelka ali storitve, ki jo podjetje ponuja.

Digitalizacija ne predstavlja samo spletnega mesta temveč široko uporabo na skoraj vseh področjih poslovnega procesa. Digitalizacija poslovanja predstavlja možnosti za boljšo analitiko samega podjetja – kjer podjetje blesti in kjer so potrebne izboljšave. Včasih je dovolj, da ta izboljšava podjetje prenese na sam vrh iskalnih rezultatov, kar poveča prisotnost – večjo možnost, da bodo stranke podjetje, ki ga potrebujejo zares našle. Dostopnost podatkov podjetja in prvi vtis, ki ga dobi vaša stranka ali potencialen partner, sta ključnega pomena za vaš uspeh.

Digitalizacija poslovnih procesov za podjetje predstavlja zmanjševanje stroškov poslovanja, zmanjševanje časa za procese, ki so zamudni, a vseeno pomemben del poslovanja. Te procese predstavljajo naloge, kot so pošiljanje elektronske pošte, organizacija in pregled nad poslovnimi nalogami, urejanje in shranjevanje dokumentacije ipd.

V svojem raziskovanju smo ugotovili, da pod zgoraj naštetimi dejavniki spada ogromno slovenskih podjetij za katere menimo, da ne potrebujejo veliko, da stopijo v korak s časom in začnejo konkurirati, ne samo na domačem, ampak prav tako na tujem trgu.

Vpliv digitalizacije na poslovanje

Slabo spletno mesto pa ni edini razlog za digitalizacijo. V zadnjih slabih dveh letih je veliko podjetjij zaradi Corona krize izgubilo velik promet ali pa so bili primorani zapreti svoja vrata. Najmanj prizadeta podjetja so bila tista, ki so že pred Corono bila v celoti ali pa vsaj delno digitalizirana.

Prav tako moramo biti pozorni na razvoj tehnologij digitalnega sveta. Razvoj digitalizacije je z vsakim dnem večji, hitrejši in v večini dražji. Biti na tekočem z vsemi novostmi in izboljšavami pa zna biti prava nočna mora. Menimo, da temu ne rabi biti tako.

Z vsakim dnem iščemo rešitve kako izboljšati procese digitalizacije in kako te procese približati podjetjem, ki so še zmeraj mnenja, da tega ne potrebujejo. V sodelovanju z drugimi podjetji pa menimo, da bi iskanje teh rešitev postalo lahkotnejše in dostopnejše vsem. Z dvigovanjem svojih standardov poslovanja, digitalizacije in optimiziranjem zoprnih nalog lahko poskrbimo za boljši jutri vseh podjetij in pomembnejše svojih strank. Izboljšamo prostor za inovativnost ter ustvarjanje. Izboljšamo poslovanje in s tem tudi našo ekonomijo.

Digitalizacija posredno vpliva na lasten BDP, saj pospešuje ekonomsko rast in olajšuje ustvarjanje novih delovnih mest. Prav tako vpliva na konkurenčnost podjetij in seveda posledično tudi na konkurenčnost države.

V EU so ustvarili deklaracijo, s katero se članice EU zavežejo k vodenju zelene digitalne preobrazbe. Med drugimi 26. državami je to deklaracijo podpisala tudi Slovenija. Zelena digitalna preobrazba ni samo izboljševanje tehnologij, ampak izboljšanje kakovosti življenj ljudi, ki to tehnologijo uporabljajo.

Slovenija je prehodna ekonomija na področju digitalizacije. To pomeni, da državljanom zagotavlja vseprisotne, cenovno dostopne in razmeroma zanesljive storitve, njihova uporaba pa se širi razmeroma hitro.

Skupaj lahko poskrbimo za boljši jutri

Poskrbimo skupaj, da bodo te storitve še bolj dostopne in zanesljivejše. Hranimo dejavnosti, ki bodo poskrbele za bolj zdravo naravo, blaginjo ljudi in kakovost naših življenj na vseh področjih tako poslovno kot osebno.

Spremembe se začnejo pri nas samih in prvi koraki so najtežji. Kreativna agencija je bila ustvarjena z namenom, da naša znanja, ter dobre prakse delimo z drugimi in se nenehno izpopolnjujemo.

Verjetno se vam je porodilo marsikatero vprašanje. Mogoče vam lahko članek 

 

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?