Top 3 brezplačna orodja za izdelavo chatbota

Optimizacija in avtomatizacija sta dandanes ključnega pomena, če želimo, da je naše podjetje uspešno. Tako dobivajo med drugim vedno večji pomen tudi pogovorni boti (angl. chatbot). Zato, smo se odločili, da vam predstavimo nam najljubša orodja s pomočjo katerih lahko preprosto izdelamo pogovornega bota in to brez predhodnega programerskega znanja.

Če še ne poznate termina pogovorni bot ter zakaj je tako pomemben, potem Vam priporočamo, da preberete članek Z chatbotom do avtomatizacije procesov.

1. MobileMonkey

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Odlično orodje za izdelavo pogovornega bota je MobileMonkey, ki ga je možno uporabljati od leta 2017. S pomočjo MobileMonkey lahko v 5 minutah zgradimo popolnoma funkcionalnega chatbota. In to brez kakršnega koli programiranja! Orodje je namreč oblikovano tako, da se v njem preprosto znajdemo, bota pa ustvarimo le z kliki in vpisi besedil, brez kakršnekoli vrstice programerske kode. Tako je orodje primerno še za najbolj neizkušene.

Dodatne prednosti omenjenega orodja so tudi, da lahko pošiljamo množična sporočila vsem, ki so se z našim chatbotom že pogovarjali; nastavimo, da bot kontaktira vsakogar, ki je komentiral objave na naši Facebook strani podjetja; uporabniki se lahko naročijo na direktno prejemanje obvestil, ko na našem spletnem mestu objavimo prispevek; in še mnogo več.

Najboljše pa je, da nam je vse omenjeno dostopno popolnoma brezplačno. Obenem pa brezplačno orodje MobileMonkey nima omejitve oziroma maksimalnega števila uporabnikov, ki jim lahko bot odgovori oziroma jih kontaktira. 

2. Chatfuel

Prav tako odlično orodje za izdelavo pogovornih botov je Chatfuel, ki ga je možno uporabljati od leta 2015. Tudi s pomočjo Chatfuela lahko v parih minutah ustvarimo preprostega, a popolnoma funkcionalnega pogovornega bota. Orodje samo po sebi sicer ni tako intuitivno kakor prejšnjo, vendar slednje ob vloženem trudu ne bi smelo predstavljati problema. Obstaja namreč veliko priročnikov, ki razložijo kako Chatfuel uporabljati, velika Facebook skupnost in pa dokaj obsežna uradna Chatfuel dokumentacija. Tudi tukaj za izdelavo pogovornega bota ne potrebujemo predhodnega znanja programiranja.

Prednost omenjenega orodja je, da lahko preprosto segmentiramo naše uporabnike; nastavimo urnik samodejnega pošiljanja sporočil, pri čemer lahko različnim segmentom pošiljamo različna sporočila, ob različnem času; orodje lahko integriramo z drugimi in tako povečamo zmožnosti našega bota; itn.

Vse omenjeno nam je dostopno popolnoma brezplačno, vendar pa je velika »pomanjkljivost« uporabe Chatfuel brezplačnega orodja, da ima relativno nizko omejitev uporabnikov (1.000). Slednje pomeni, da ko našega bota kontaktira 1.000 ljudi, 1.001 uporabnik več ne prejme odgovora.  

3. Dialogflow

Izpostavili bi tudi Dialogflow (prej poznan kot API.ai), ki ga je pod tem imenom možno uporabljati od leta 2016, ko je podjetje prevzel Google. Vendar pa ne priporočamo samostojne uporabe orodja Dialogflow, temveč kot integracijo na prej omenjeno orodje – Chatfuel. Prednost Dialogflowa je namreč v procesiranju jezika (angl. natural language processing) in lahko tako lepo dopolni našega Chatfuel pogovornega bota. Omogoči namreč, da postane bot pametenjši pri odgovarjanju in razumevanju kaj uporabnik od njega zahteva.

Sicer zna biti uporaba Dialogflowa morda nekoliko kompleksna za nekoga, ki nima primernega predhodnega znanja, prav tako pa se ob integraciji ne moremo izogniti pisanju programerske kode, vendar tudi to ob vloženem trudu ne bi smelo predstavljati težav, saj obstajajo video priročniki ter obsežna uradna Dialogflow dokumentacija s katero si lahko pomagamo.

Tudi slednje orodje je brezplačno.

Vsako orodje ima svoje prednosti, kot tudi slabosti. Vsem pa je skupno, da lahko v relativno kratkem času in preprosto ustvarimo pogovornega bota ter da so v osnovi brezplačna. Seveda, pa je končna odločitev, katero orodje izbrati popolnoma odvisna od naših potreb in želja.

Potrebujete pomoč pri izdelavi pogovornega bota? Pišite nam!

IT SVETOVANJE, KI POMAGA PRI ODLOČITVAH PRI IZBIRI SISTEMA ALI NOVE TEHNOLOGIJE

Preobremenjeni s tehnologijo vaših vsakodnevnih operacij?

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?