Vpliv pandemije na poslovanje

Generalni direktorji po vsem svetu se soočajo z resničnostjo, da bo poslovanje v prihodnjih mesecih vse prej kot normalno, saj vpliv pandemije koronavirusa še naprej narašča. Medtem ko so prihodki že kratkoročno prizadeti, je večina podjetnikov še vedno prepričana, da se bodo njihova podjetja v letu 2020 zanesljivo znašla, kaže nova študija o vplivu izbruha virusa COVID-19 na poslovanje.

Ko ste slišali za začetek epidemije koronavirusa, si najbrž niste predstavljali da bo situacija eskalirala tako daleč kot je in kako malo je dejansko potrebno, da se naša normala spremeni v popolnoma drugačno situacijo, proti kateri ne moremo nič. Koronavirus je tako pospešila začetek nove recesije in prinesla velike padce na svetovnih borzah in kripto trgih. Čeprav je ogromno držav priskočilo na pomoč državljanom in podjetnikom, bo ta kriza definitivno pustila posledice na samem gospodarstvu.

Vpliv pandemije na način dela

+ Razširi članek s svojim mnenjem

S pandemijo je prišel tudi strožji nadzor z samoizolacijo in zaprtjem nekaterih podjetij, za katere je nemogoče, da bi svoj posel preselila na splet. Najmanj so spremembo občutila tehnološka podjetja, katera ponujajo digitalne storitve in pri katerih so že delavci prakticirali delo od doma. Takšni s delom in organizacijo nimajo večjih problemov, v primeru da lahko še vedno opravljajo svoje storitve. Če vaše podjetje še ni imelo opravka s delom preko spleta in obstaja možnost, da digitalizirate del vašega poslovanja, vam priporočamo, da to storite čimprej. V izrednih dogodkih so vodilna takšna podjetja, katera se znajo hitro prilagoditi..

Spletno nakupovanje je začelo naraščati in ta trend se bo še nadaljeval. Potrošniki bodo namesto odhoda v fizično trgovino raje izbrali odhod k poštnemu nabiralniku. Preusmeritev potrošnikov k spletnemu nakupovanju zaradi pandemije, bi lahko spletnim prodajalcem omogočilo večjo prodajo. Z pravim pristopom k uporabniškemu potovanju (angl. user journey) bodo stranke ostale vaše, tudi po pandemiji. Takšen porast povpraševanja po spletnem nakupovanju bi lahko preplavil logistične ponudnike in delavce, zaradi česar bodo mogoče morala podjetja razmisliti o svoji strategiji za izpolnitev in dostavo naročil, vključno s potencialno upočasnjevanjem strategij hitrega pošiljanja, da bi sledila naraščajočemu povpraševanju in ohranila svoje delavce varne.

Vpliv pandemije na plačevanje

Sprejetje in uporaba brezgotovinskega plačila se zvišuje po vsem svetu. Kot odgovor na pandemijo je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporočala, da potrošniki plačujejo brezkontaktno in ne z gotovino, kot sredstvo za omejitev širjenja virusa prek mikroorganizmov v gotovini. Nekatere države so to priporočilo peljale nekoliko dlje: Južna Koreja, na primer, dva tedna karantira in razkuži vso gotovino, prejeto pri centralni banki, preden jo vrne v promet. Ta vrsta povečane trenutne porabe bi lahko pospešila krivuljo masovnega sprejetja digitalnih plačil, saj bi se ljudje morali privaditi digitalnega plačevanja.

Potencialni padec obiskov podružnic bank bi lahko preizkusil digitalne zmogljivosti bank in zadovoljstva digitalne izkušnje, zlasti za uporabnike, ki prvič uporabljajo digitalne bančne storitve. Zaradi tega si bodo morale banke prizadevati poenostavitev svojih spletnih vmesnikov z uvedbo klicnih centrov ali spletnih izobraževalnih gradiv, ki strankam naročajo, kako najbolje uporabiti kanale za upravljanje svojih sredstev.

Vpliv pandemije na oglaševanje

Pandemija ima posledice tudi na samo oglaševanje. Najbolj negativne posledice ima oglaševanje zunaj doma (angl. OOH) zaradi ukrepov distanciranja in izolacije. Potrošniki v državah z večjim številom primerov koronavirusa se izogibajo večjih javnih mest, kar bo vplivalo na oglaševanje v javnih prostorih. V zadnjih nekaj tednih je bilo tudi odpovedanih ali preloženih veliko kulturnih in industrijskih dogodkov, od Facebook-ove konference za razvijalce F8 do sezone NBA in olimpijskih iger. Zaradi odpovedi pomembnih dogodkov lahko oglaševalci zamudijo običajno zanesljive, odmevne priložnosti, ki so mogoče držala nekatera podjetja pri poslovanju.

Širjenje koronavirusa bo verjetno povečalo uporabo digitalnih medijev po vsem svetu, saj ljudje več časa preživijo doma in manj komunicirajo v živo. Socialna omrežja bi lahko imela največjo družbeno korist, saj se ljudje obrnejo na te platforme, da bi se povezali s prijatelji in družino, ki so morda v tujini. Prav tako se zvišuje uporaba platform s pretočno video vsebino kot so Netflix in YouTube, saj ljudje iščejo več spletne zabave sedaj ko so več doma. Najbrž med tem ko berete ta članek, vodilne platforme že pripravljajo nekatere naročniške dodatke in ugodnosti za potrošnike.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?