Kako NE promovirati vašega posla na Facebook ads?

Dandanes je promoviranje vašega posla na družabnih omrežjih skoraj nuja. Podobno, kot je bila pred parimi leti nuja izdelava spletne strani oziroma izdelava spletne trgovine. Namreč, velja pravilo, da je potrebno oglaševati na kanalih, kjer se vaše potencialne stranke največ časa zadržujejo. V Sloveniji je najbolj popularni kanal Facebook in po zadnjih podatkih se na družabnih omrežjih zadržuje okoli 50% Slovencev starih od 16-74 let. Tako vam v primeru, da še ne uporabljate Facebook Ads za promocijo vašega podjetja, toplo priporočamo, da ga začnete. Da boste promoviranje posla na Facebooku čimbolje optimizirali pa vam svetujemo, da NE delate naslednjih napak.

Neizpolnjevanje vseh podatkov na Facebook strani

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Morda se zdi, da je ta nasvet samoumeven, a kljub temu veliko ljudi pozabi nanj. Potrebno je izpolniti vse podatke vašega podjeta na Facebook strani. Sem sodijo kategorija vašega posla, odpiralni čas, naslov, spletna stran, kratek povzetek o podjetju, konsistentna slika ter namenski URL vaše Facebook strani. Če boste imeli izpolnjene podatke kot so kategorija posla ali lokacija bo lahko Facebook vašo stran lažje priporočal ljudem, ki iščejo lokalne storitve ali specifično kategorijo posla. Slika vašega podjetja in ostali podatki pa bodo vašemu bralcu pustili vtis profesionalnosti.

Nekonsitentno pisanje objav

Nekonsistenca v promoviranju vašega podjetja, ne samo na Facebook Ads oziroma družabnih omrežjih, ampak nasploh povsod, lahko predstavlja problem pri širjenju prepoznavnostni podjetja ali nasploh konverziji vaših ključnih kazalnikov. Potrebno je paziti, da se v vseh objavah občuti to za čemer stojite in kakšen vtis želite pustiti pri obiskovalcih. Na primer, če je vaša strategija casual pogovor – kažite to v vseh promocijskih kanalih. Pomembno je paziti tudi na konsistenco pri številu objav na tedenski ravni. Objaviti 10 objav en teden, drug teden pa le 2 velja za slabo prakso. S konsistenčno promocijo boste lažje dobili zveste in kvalitetne sledilce.

Neizkoriščanje promoviranih objav

Neizkoriščanje promoviranih objav in prepuščanje organskemu dosegu na Facebooku žal več ni priporočeno, niti mogoče. Facebook je v najnovejšem algoritmu dal prednost promoviranim objavam, saj je vedno več objav, ki so tako kvalitetne kot tudi navaden spam. Tako lahko sedaj dosežemo le 20% organskega dosega kot bi ga lahko pred dvema letoma. Promoviranje objav z uporabo platforme Facebook Ads kaže na večjo kvaliteto in pomembnost objav za bralce, zato bo Facebook dal vedno večjo prednost promoviranim objavam. Več o tej iniciativi si lahko preberete v uradnem prispevku podjetja Facebook.

Premalo interakcije s sledilci

V digitalnem svetu in družabnih omrežjih je vedno bolj pomembno tudi digitalno razmerje, ki ga vzdržujete s svojimi sledilci. Objave je potrebno napisati tako, da bodo sledilci vzpodbujeni k temu, da nanje odgovorijo ali jih delijo s svojim krogom. Pogosto interakcijo sledilcev bo Facebook zaznal kot dober kriterij za kvalitetne objave. Namreč, če je objava vredna komentiranja in interakcij, je vredna tudi, da ga Facebook pokaže večim ljudem v organskem dosegu. Zato ne pozabite voditi pogovore na družabnih omrežjih. Slednje se lahko se izkaže za velik faktor pri ceni promoviranih objav in organskem dosegu.

Uporaba funkcije Boost Post

Ko objavite nek prispevek ali preprosto sliko, lahko vidite pod objavo moder gumb “Boost Post”. S to funkcijo lahko promovirate objavo v parih sekundah, vendar slednje odsvetujemo. Ideja te funkcije je uporaba pred-definiranih smernic kampanj, katera bo optimizirana za pridobivanje interakcij in všečkov na objavo ali sporočil v messenger. Izbrali boste lahko targetiranje, vrednost kampanje, plačilno metodo, rok kampanje in to je to. Največkrat so takšne kampanje neoptimizirane in ne prinesejo takšnih rezultatov, kot bi jo prinesla kampanja, ki jo ustvarimo ročno na platformi Facebook Ads Manager. 

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?