Vizualna vsebina na socialnih omrežjih

Internet je nasičen z vsemi vrstami vsebin glede različnih tem. Ne glede na to, ali iščete informacije o tem, kako najboljše voditi podjetje ali kako narediti najboljši štrudelj, boste verjetno za pomoč hitro odprli Google ali celo vprašali virtualno asistentko, Siri.

Vizualna vsebina na družabnih omrežjih

Internet je v zadnjih letih pri nas povzročil preobremenjenost s informacijami. Različna podjetja v različnih nišah so začela s uvajanjem raziskav vedenja uporabnikov in na podlagi tega ustvarila različne vrste vsebine, ki pomagajo povečati prepoznavnost blagovne znamke, angažiranosti na družbenih medijih in celo povečati prodajo. Čeprav podjetja in blagovne znamke pri ustvarjanju vsebin dobro napredujejo, manj kot 10 odstotkov ve, kako se lotiti vsebinskega marketinga oziroma trženje vsebine. Blog je bil nekoč glavni vir vsebine, danes pa velja za nekoliko primitivno obliko. Danes je najuspešnejši tip vsebine definitinvo video, ki premaga ostale v tekmi vsebinskega marketinga.

Zakaj vizualna vsebina deluje najboljše?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Čeprav bodo besedilne vsebine z dolgo obliko vedno imele mesto v svetu spletnega trženja, vizualne vsebine pridobivajo veliko pozornosti in so se izkazale za boljše od pisnih vsebin. Ampak zakaj?

V naši digitalni dobi smo se razvajali z lahkoto in dostopnostjo vizualne, interaktivne naprave na dosegu roke. Kot rezultat, so naši možgani dejansko postali bolj odvisni od vizualne vsebine. Dejansko je približno 65 odstotkov ljudi vizualnih učencev smiselno uporabljati vrste vsebin, ki jih ljudje po naravni poti privlačijo.

Katere vrste vizualne vsebine lahko ustvarite?

Glede na vrsto vizualne vsebine, ki jo lahko ustvarite, je samo nebo meja. Spodaj prilagamo nekaj glavnih primerov vizualnih vsebin. Katera vam je najljubša in katera vam prinaša najboljše rezultate?

Fotografije
Videoposnetki
Posnetki zaslona
Infografika
Slike in GIF-ji

Infografike so naprimer odličen primer interaktivnih sredstev vizualne vsebine, ki dokazano vplivajo na prodajne procese, navaja poročilo Inštituta za trženje vsebin (CMI).

Glede na članek, ki ga je objavil Forbes, se v enem mesecu na splet naloži več video vsebin, kot jih je ustvarila omrežna televizija v treh desetletjih.

Forbes Inc

Katera je najbolj učinkovita vrsta vizualnih vsebin?

Na splošno lahko shranjujete slike, snemate videoposnetke, izdelujete infografike in druge prepričljive vsebine, dokler vas srce ne zadovolji. Seveda, to vam bo pomagalo ustvariti nekaj čudovite vizualne vsebine, vendar bo verjetno tudi izčrpalo vaš marketinški in oblikovalni proračun.

Izdelava in trženje različnih vrst vsebine bo zagotovo povečalo vaše spletno občinstvo in povečalo prepoznavnost blagovne znamke, vendar imajo različne vrste vizualne vsebine različne donose. Da bi se izognili nepotrebnem trošenju svojih proračunov, začnite z oceno stroškov oblikovanja in izdelave vsake vrste vizualnih vsebin, ki jih želite uporabiti v svoji marketinški strategiji.

Naslednji korak je, da natančno spremljate, kako delujejo vaše vizualne slike na družbenih medijih. Katere vrste vsebine ustvarjajo največ všečkov, delitev in klikov? To lahko enostavno storite tako, da opravite revizijo vsebinskega marketinga, preučite svoje podatke in analitiko ter svoje interakcije v družabnih medijih in ravni sodelovanja ter ugotovite, katere vrste vsebine delujejo in katere ne ter kako lahko izboljšate kakovost svojega vizuali.

Če boste nadaljevali s analitičnimi revizijami in a/b testi objav boste lahko najbolje optimizirali angažiranost svojega občinstva in posledično tudi višanje končne prodaje. Ne pozabite, strani na družabnih omrežjih, katere imajo visoko stopnjo angažiranosti občinstva imajo ponavadi prednost pri prikazu ob brskanju po facebooku. Zato vam naj bo to ena izmed ključnih performančnih indikatorjev (KPI), katero izboljšujete iz dneva v dan.

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?