Kaj je Woocommerce?

Če ste kdaj bili v stiku z e-commerce svetom ste med drugim, definitivno že slišali za WooCommerce. Kaj točno je WooCommerce trgovina? WooCommerce je brezplačen vtičnik WordPress, ki dodaja funkcionalnost e-trgovine na vaše spletno mesto WordPress, tako da lahko poganjate spletno trgovino. S samo nekaj kliki se vaše spletno mesto WordPress spremeni v popolnoma funkcionalno spletno mesto za e-trgovino. V tem prispevku bomo raziskali, kaj je WooCommerce, kaj lahko naredi za vas in zakaj bi ga morali uporabljati.

Kaj je woocommerce?

Kaj je WooCommerce? Kratka zgodovina

WooCommerce je vtičnik, ki se zlahka integrira z vašim obstoječim WordPress spletnim mestom. S samo nekaj kliki se lahko vaše obstoječe spletno mesto spremeni v popolnoma funkcionalno spletno trgovino. Ko je bil vtičnik predstavljen leta 2011, je hitro postal glavna rešitev za uporabnike, ki želijo zagnati lastne trgovine v spletu. Automattic (lastniki WordPress.com) so vtičnik in njegovo matično podjetje kupili leta 2015 – do tega datuma je bila to največja pridobitev in v zadnjih letih še naprej doživlja eksplozivno rast.

WooCommerce trgovino trenutno uporablja več kot 99% uporabnikov WordPress, kateri so se odločili za razširitev WordPress spletne strani v spletno trgovino. Z več kot 27.000.000 prenosi in milijoni aktivnih namestitev je vsekakor gonilna sila številnih e-trgovin. spletna mesta (vir: WordPress.org.)

Enostavna namestitev, nastavitev in integracija

WooCommerce ponuja osnovno funkcionalnost trgovine, katero vzpostavimo z malo nastavitvami. WooCommerce trgovina je zasnovan tako, da je začetek čim preprostejši s preprostim namestitvijo in čarovnikom za nastavitev, s katerim lahko svojo trgovino za e-trgovino zaženete s svojo WordPress temo.

Čarovnik za nastavitev storitve WooCommerce trgovine

Namestitev – vtičnik WooCommerce je nameščen tako kot kateri koli drug vtičnik; vtičnik WooCommerce poiščite v sekciji dodajanje vtičnikov na nadzorni plošči WordPress ter ga po namestitvi aktivirajte z nekaj kliki.

Nastavitev – Ko namestite WooCommerce, vas bo Čarovnik za namestitev vodil skozi nastavitve osnovnih korakov, s katerimi boste svojo trgovino enostavno nastavili in zagnali. Možnosti spletne trgovine so skoraj neskončne, čarovnik za nastavitev pa poudari najpomembnejše možnosti, tako vam priporočamo, da ne preskočite nobenega koraka.

Integracija spletne trgovine v temo WordPress – Ker je WooCommerce združljiv z WordPressom, deluje dobro z večino tem WordPress. Če želite uporabljati uradno temo, lahko izberete temo Storefront – in tako kot vtičnik WooCommerce je tema brezplačna!

Podatki v vaših rokah (vedno!)

Ko za e-poslovanje uporabljate platformo tretje osebe, se vaši podatki izgubijo, če se ti zaprejo. Z WooCommerce ste vedno odgovorni za svoje podatke. Podatki, povezani z zgodovino kupcev in nakupi ter uspešnostjo trgovine, so bistvenega pomena za uspešno spletno trgovino.

Nakupovalni proces WooCommerce trgovine

Prilagodite obisk obiskovalcev od začetka do konca s procesi, ki vam pomagajo pretvoriti obiskovalce v stranke.

Plačilne metode – Z WooCommerce lahko sprejemate čeke, gotovino ob dostavi, bančno nakazilo ali uporabljate PayPal za sprejem večjih kreditnih kartic in drugih plačil PayPal.

Geo-lokacija in samodejni davki – WooCommerce vam daje možnost vklopa geolokacije in izračuna samodejnih davkov, tako da bo vaša trgovina kupcem prikazala pravilno ceno, vključno z davki, ne glede na to, kje se nahajajo.

Prilagodljiv postopek nakupa – Popolnoma prilagodite postopek nakupa od začetka do konca. Lahko se odločite za prodajo v določene države ali po vsem svetu, nastavite URL-je pretočnega nakupa, omogočite / onemogočite registracijo gostov in prisilite varen nakup.

Privzeta valuta – Široka paleta razpoložljivih valut vam omogoča, da izberete valuto, ki jo želite uporabiti za svojo trgovino.

Preusmeritev po dodanem izdelku – omogočite možnost, da stranko preusmerite v njeno nakupovalno košarico, ko je izdelek dodan.

Popoln nadzor nad izdelki

Ne glede na to, ali prodajate en izdelek, en izdelek z več različicami ali več deset, sto izdelkov… WooCommerce vam omogoča popoln nadzor nad vsakim posameznim izdelkov in njegovimi različicami.

Neomejeno izdelkov – Začnite s svojim prvim izdelkom in nadaljujte z dodajanjem. WooCommerce vam omogoča, da dodate toliko izdelkov, kot želite.

Vrste izdelkov – Ali prodajate e-knjige? Partnerske izdelke? Imate svojo edinstveno zalogo? Brez problema. Vrsto izdelka lahko nastavite po svojih željah.

Različice izdelkov – Če so vaši izdelki na voljo z različnimi možnostmi, lahko stranke pri izbiri izberejo te možnosti in vam tako prihranijo dragocen čas. Velikosti, barve, cene, zaloge, slike in več lahko nastavite za vsako razpoložljivo različico.

Inventar – Prevzemite nadzor nad svojim zalogom! Preprosti nadzor in urejanje zaloge, e-poštna obvestila, ko je zaloga izdelka nizka ali razprodana, in še več. Vse to vam lahko pomaga pri poenostavitvi upravljanja izdelkov.

Več možnosti dostave

Ne samo, da WooCommerce trgovina omogoča preprosto prodajo vašega izdelka, tudi dostava do stranke je preprosta. Različne možnosti pošiljanja pomagajo z minimalnimi napori povezati vaše izdelke s strankami!

Možnosti pošiljanja – Z vgrajenimi možnostmi lahko pošiljate brez težav. Če želite ponuditi pavšalno ceno, omogočiti mednarodno pošiljanje, lokalno dostavo ali lokalni prevzem.

Izračun stroškov dostave – Skrijte ceno pošiljanja, dokler stranka ne vnese naslov. Na strani nakupovalne košarice ponudite kalkulator, s katerim lahko strank enostavna izračuna kakšen je strošek pošiljanja do njenega naslova.

Upravljanje davkov

Ker je WooCommerce vtičnik, zasnovan za prodajo izdelkov na spletu, je upravljanje z davki vgrajeno v sam vtičnik. Davčne stopnje po meri, izračun glavnih davčnih stopenj in davčne stopnje na podlagi geolokacije, so le nekatere od možnosti. Prav tako lahko sami določite davčne stopnje in dodelite davčno stopnjo stroškom pošiljanja. Davčne stopnje podpirajo neomejeno možnosti s katerimi lahko pokrijete celoten svet in posamezne delčke v primeru, da to želite.

Vodilni na področju trženja in optimizacije iskalnikov

WordPress SEO – Ker WooCommerce deluje na WordPressu, ima vaša spletna trgovina posredno koristi od privzetih možnosti SEO, ki jih ponuja WordPress. Zaradi tega in ostalih možnosti, so tako spletne trgovine zgrajene na WooCommerce že same po sebi osnovno optimizirane za iskalnike.

Kuponi in popusti – preprosto omogočite popuste in kode kuponov, ne da bi pri tem še kdaj obračunali davek.

Ocene – Pregledi izdelkov so bistveni za spodbujanje spletne prodaje. Omogočite jih lahko neposredno na nadzorni plošči. Neobvezno lahko dovolite ocene samo preverjenih strank in omogočite status, ki ocenjevalce pokaže kot preverjene.

Upravljanje s strankami

Od obiskovalca do stranke, od stranke do ponovne stranke – orodja za upravljanje strank v WooCommerce obiskovalcem vaše spletne strani olajšajo ponoven nakup.

Računi in gesla – WooCommerce lahko nastavite tako, da ustvari samodejno uporabniško račun po nakupu stranke, s čimer postopek ustvarjanja računa poteče bolj gladko.

Uporabniški profil – WooCommerce ima za vsakega registriranega uporabnika po defaultu dostop do uporabniškega profila, kjer si lahko uporabnik spreminja osebne podatke, kot so naslovi, gesla in pregleda pretekla naročila in prenose, če so ti na voljo.

Analitika v Woocommerce – Analitika v Woocommerce je ključni element za uspešno upravljanje spletnega trgovca. S pomočjo analitike lahko trgovci natančno spremljajo, kateri izdelki se najbolje prodajajo, kako se obiskovalci obnašajo na spletni strani in kje so največje možnosti za izboljšanje prodaje.

WooCommerce je popolnoma razširljiv

Z razširitvami WooCommerce je le nebo meja. Več kot 450 razširitev (narašča iz dneva v dan) pomeni, da lahko svojo trgovino konfigurirate na skoraj neomejeno načinov.

Brezplačne in premium razširitve lahko zgrabite v trgovini WooCommerce ali v sekciji dodajanja vtičnikov. Tudi za sam WordPress je razvitih ogromno vtičnikov, ki so razviti tako da so združljivi z vtičnikom WooCommerce.

Kateri so najbolj uporabljeni vtičniki, ki se uporabljajo z WooCommerce

Obstaja veliko različnih vtičnikov, ki so na voljo za WooCommerce trgovino, od katerih so nekateri bolj priljubljeni kot drugi. Najbolj uporabljeni vtičniki, ki se uporabljajo z WooCommerce, so vtičniki za plačilo, vtičniki za dostavo, vtičniki za varnost in vtičniki za upravljanje zalog. Ti vtičniki pomagajo spletnim trgovcem, da učinkoviteje upravljajo svojo spletno trgovino in zagotovijo boljšo uporabniško izkušnjo za stranke.

Po svetu se tako najbolj uporabljeni vtičniki:

  • za plačilo:  Braintree, Stripe, Klarna, Apple Pay
  • za dostavo: GLS, DHL label printer
  • za varnost: Wordfence, Securi
  • za račune in zalogo: Quickbooks
  • za sync izdelkov: Google Sheets Sync, Amazon Sync

Pri nas (v Sloveniji) se najpogosteje uporabljajo vtičniki:

  • za plačilo:  Bankart, GoCrypto
  • za dostavo: GLS, Pošta Slovenije
  • za varnost: Wordfence, Securi
  • za račune in zalogo: Čebelica, Metakocka
  • za sync izdelkov: Mimovrste, Bolha

Zdaj, ko smo odgovorili “Kaj je WooCommerce?” In “Kaj lahko WooCommerce naredi?”, Je odgovor na “Zakaj se bi morali odločiti za uporabo WooCommerce?” preprosto viden. Od enostavne uporabe do SEO, nadzora nad zalogami do mobilne podpore je WooCommerce jasna izbira za vaše spletno mesto za naslednje spletno mesto!