Trije najpogostejši razlogi za padec pozicij v iskalnikih

To se je zgodilo ali se bo zgodilo vsakemu spletnemu prodajalcu. Pride tak dan, ko se prijaviš v Google Analytics po parih dnevih ali tednih in opaziš padec prometa. Verjetno sledi to da pogoltnete cmok v grlu in se odpravite raziskovat vzroka nenadnega padca prometa na vaši spletni strani ali spletni trgovini. V tistem trenutku je Google analytics in Google Search Console vaše najmočnejše orodje za dekodiranje razlogov za padec v prometu. S pomočjo Google Webmaster Tools, lahko hitro in učinkovito določite krivca ali krivce za padec prometa.

Posodobljen Googlov algoritem

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Iskalniki, kot sta Google in Bing vedno iščejo načine za izboljšanje izkušenj iskanj. Dobra uporabniška izkušnja pomeni zadovoljne uporabnike, zadovoljni uporabniki pa imajo večjo zvestobo in posledično raje kupijo pri zvestem trgovcu. Zato je običajno, da iskalniki redno posodabljajo svoje algoritme. Vendar imajo posodobitve tudi možne negativne posledice za vašo uvrstitev spletnega mesta v rezultatih iskanja. Posodobitev algoritma lahko seveda tudi izboljša vašo pozicijo, v vsakem primeru pa je velika verjetnost da bo sprememba pozicije vplivala tudi na promet na promet na vašem spletnem mestu.

Čeprav vaše podjetje ne more storiti ničesar, glede posodobitev algoritmov, lahko pa spletno strategijo prilagodite tako, da spremlja in upošteva te posodobitve. Če se promet spletnega mesta zmanjša zaradi posodobitve algoritma, je vredno tudi raziskati posodobitev. Medtem ko iskalniki, kot je Google, le redko komentirajo spremembe algoritmov, pa strokovnjaki v industriji pogosto pripravljajo raziskave, ki poudarjajo, kaj vključuje posodobitev.

Pozabljen SEO pri prenovi spletne strani

Prenova spletnega mesta je odlična odločitev, še posebej, če imate starejše spletno mesto. Osveženo spletno mesto je videti moderno in bolj profesionalno, poleg tega pa zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo.

Težava pri prenovi spletnih strani in spletnih trgovin je to, da veliko podjetij pri tem pozabi na SEO. Tudi agencije za spletni dizajn naredijo kdaj to napako. Čeprav razumejo oblikovanje in kako ustvariti privlačno in uporabno spletno mesto, ne prepoznajo povezave med spletnim oblikovanjem in SEO optimizacijo, ter kako preoblikovano spletno mesto lahko vpliva na promet in pozicijo v iskalnikih. Nekaj ​​načinov, kako lahko prenova spletnega mesta škodi vašemu SEO:

  • Menjava vsebine strani, vključno z naslovnimi oznakami in meta opisi, z neoptimizirano vsebino
  • Ustvarjanje povsem novih strani za obstoječe strani, brez nastavitve preusmeritve 301
  • Spreminjanje strukture spletnega mesta, brez posodabljanja spletnega mesta
  • Preoblikovanje spletnega mesta brez vključitve sledilne kode Google Analytics

Brez SEO se vaše spletno mesto ne bo pojavilo v rezultatih iskanja, povezanih z vašo panogo, izdelki ali storitvami. Ker prenova vašega spletnega mesta lahko vpliva na celotno spletno poslovanje, je nujno, ste pozorni na začetku prenove ali v primeru, da se vam to zgodi, da to težavo odpravite takoj.

Glede na vašo obsežnost in spremembo prenovo lahko popravek traja od par dni od par tednov. Če bo vaše podjetje na primer moralo znova zagnati svojo strategijo SEO, bo potreboval čas, da se uvrsti med rezultate iskanja in zasluži vrsto prometa, kot ga je imelo pred tem.

Zastarelost vsebine spletne strani in ključnih besed

Spletnim stranem, ki se postopoma zmanjšuje promet, je potrebno ponovno oceniti strategijo ključnih besed. Tudi če nimate strategije ključnih besed, je ključnega pomena, da pregledate vsebino in jo skušajte izboljšati na podlagi sveže raziskave ključnih besed. Brezplačno orodje Google Trends prikazuje, kako se spreminjajo navade iskanja in celo nakupovanja. Pred izdajo iPhone-a in nasploh uporabe pametnega telefona so ljudje ponavadi iskali “mobilni telefon”. Zdaj pa večina uporabnikov išče “pametni telefon”. Če se vaše podjetje ne prilagodi tovrstnim spremembam v vaši panogi, tvegate izgubo dragocenega prometa na spletnem mestu. V primeru, da se spletnim iskalnikom vsebina vašega spletnega mesta ne zdi ustrezna ali uporabna za uporabnike, lahko to povzroči nižje uvrstitve v rezultatih iskanja.

Posodabljanje strategije ključnih besed je dolgotrajen proces. Tudi če imate majhno spletno mesto, je potrebno vložiti čas za optimizacijo in revizijo vsebine vsake toliko časa. Donosnost te naložbe je lahko precejšnja. Posodabljanje strategij se lotite v tem zaporedju:

  • Analizirajte svojo konkurenco in pomislite na poslovno prednost
  • Posodobite strategijo ključnih besed
  • Raziščite alternativne ključne besede z večjim obsegom iskanja
  • Preglejte in popravite svojo vsebino, da vključuje posodobljene ključne besede

Padci prometa niso nikoli zabavni in če jih pustite brez nadzora, so lahko za vaše podjetje izjemno pomembne težave. Vendar pa lahko s pravimi orodji in sistematičnim pristopom k odkrivanju razlogov za padec preživite vsakega. Iz nekaterih iz izvlečete še bolj močnejši. Torej, ko naslednjič opazite grozljiv upad prometa, uporabite Google Analytics in začnite raziskovati. V primeru, da sami nimate potrebnih izkušenj ali potrebnega časa, smo za vas na voljo, da urgentno poskrbimo za padec iskalnih pozicij vašega spletnega mesta in ga vrnemo v njegovo slavo.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?