Delo z izdelki na platformi Woocommerce

Ko ustvarimo kategorije, oznake in atribute, lahko nadaljujemo z ustvarjanjem izdelkov. Preden dodamo izdelek moramo imeti jasno idejo, kakšne vrste izdelek želimo dodati.

  • V WooCommerce je najpogostejši tip izdelka Preprost izdelek. To je en sam izdelek, ki nima možnosti izbire oblike ali npr barve in se prodaja na našem spletnem mestu. Lahko izberemo tudi možnost virtualen ali prenosljiva, v primeru da imamo takšen izdelek, katerega ni potrebno fizično poslati (npr. storitev). Če izberemo možnost prenosljiv bo kupcu po nakupu poslana povezava za prenos digitalnega izdelka.
  • Tip izdelka Združen izdelek ni nič drugega kot skupina preprostih izdelkov, ki jih je obvezno treba kupiti kot en sam izdelek oz. rešitev.
  • Tip izdelka Zunanji izdelek/partnerski izdelek je izdelek, ki se oglašuje na našem spletnem mestu, prodaja pa se drugje. To zgleda tako, da dobi izdelek gumb z poljubnim nazivom, ki po kliku pelje na poljubno stran.
  • Tip izdelka je Spremenljiv izdelek. To je izdelek, sestavljen iz različnih kombinacij in različic, od katerih ima lahko vsaka različica različne kode, cene in razpoložljivost. Tukaj je dober primer oblačilo, ki ima različne velikosti in različne barve z različnimi kodami in cenami na podlagi izbrane kombinacije.

Čeprav smo zajeli večino tipov, ki jih lahko prodajamo, se še vedno lahko pojavi potreba po specifičnem tipu izdelka. V tem primeru, zahvaljujoč številnim vtičnikom, ki so na voljo, je mogoče dodati tudi druge vrste izdelkov kot je to na primer naročnina na storitev oziroma izdelek.

Dodajanje preprostega izdelka

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Če želite dodati preprost izdelek v vašo spletno trgovino, kliknite v meniju “Izdelki” in izberite “Dodaj izdelek”. Odprl se vam bo vmesnik, ki je zelo podoben tistemu, ki se uporablja za ustvarjanje objav v WordPressu:

Začnimo z dodajanjem imena in opisa izdelka v namenska polja. Pod urejevalnikom opisa najdemo sekcijo za vnos podatkov o izdelku. V zavihek “Splošno” vnesite redno ceno izdelka. V primeru da je izdelek znižan, vnesite tudi akcijsko ceno. V slednjem primeru lahko tudi z klikom na gumb »Urnik« nastavimo obdobje znižanja cen.

Na zavihku “Zaloga” lahko upravljamo z Woocommercovim skladiščem. V polje “Šifra” lahko dodamo kodo izdelka, da ga enotno identificiramo v bazi. Zato mora to biti edinstvena koda. Če želimo voditi zalogo na ravni izdelka, izberemo to možnost. Tukaj lahko vnesemo trenutno razpoložljivo količino v skladišče, ki jo bo odslej upravljal WooCommerce. Na podlagi vaših želja lahko omogočite naročilo izdelka v primeru, da vam zmanjka zaloge. Izberete lahko tudi možnost, da omogočite nakup ampak obvestite stranko o zalogi in ji tako date vedeti, da bo pošiljanje trajalo nekoliko dlje.

Naslednji zavihek “Dostava” vsebuje vse informacije, uporabne za odpošiljanje naročil. Tukaj lahko določimo težo, višino, širino, dolžino samega izdelka in dodelimo izdelku relativni razred pošiljanja. Razred pošiljanja na omogoča različne stroške pošiljanja za različne skupine izdelkov.

Zahvaljujoč razdelku »Povezani izdelki« lahko promoviramo nekatere naše ostale izdelke, kateri bi utegnili še zanimati stranke. Z dodajanjem izdelkov v polje “Dražji izdelki” bodo ti prikazani na dnu strani s podrobnostmi o izdelku. Ti izdelki bodo uporabnika vzpodbudili, da kupi nekaj večje vrednosti od tistega, kar gleda. Dodate lahko tudi izdelke, ki so povezani z izdelkom ki ga uporabnik trenutno gleda. To storite z poljem “Navzkrižni izdelki”. Takšni izdelki bodo namesto na strani gledanega izdelka prikazani na strani košarice in bodo služili nadgradni prodaji (angl. upselling) .

V zavihku “Atributi” lahko dodamo poljubne atribute tega izdelka in njihove vrednosti.

Na koncu lahko na zavihku “Napredno” aktiviramo ocene izdelka pri komentiranju, določimo vrstni red izdelka glede na druge v naši spletni trgovini in morebitno opombo, ki jo pošljemo stranki, ki kupi ta izdelek.

Dodajanje spremenljivega izdelka

V primeru, da vaš izdelek ne spada med preproste izdelke, je drugi najpogostejši tip izdelka spremenljiv izdelek. Tak izdelek ima več različic (velikost, barva, material), kjer lahko za vsako različico izdelka določite svojo šifro, ceno, popust in ostale podrobnosti izdelka. Dodajanje spremenljivega izdelka se ne razlikuje tako zelo od preprostega izdelka. Če izberete v spustnem seznamu spremenljiv izdelek, boste tako lahko prvotno videli, da se skrije zavihek “Zaloga” (ker se vodi zaloga na nivoju različic). Prikazal pa se bo nov zavihek “Različice”. Vse ostale zavihke izpolnite isto kot pri preprostem izdelku.

Da lahko dodamo več različic izdelkov, bo potrebno prvotno vnesti atribute v zavihek “Atributi”. Pazite, da izberete možnost uporabi pri različicah, saj bomo le tako ustvarili različne različice posameznega izdelka:

Različice izdelka Woocommerce

Ko dodate vse potrebne atribute in njihove vrednosti se lahko pomaknete na zavihek “Različice”. Tukaj sedaj iz spustnega seznama izberete možnost “Ustvari različice iz vseh atributov”. Potrebno bo potrditi pojavno okno in različice bodo ustvarjene. Pri različicah imate možnost dodajanja različnih cen, opisa, razreda dostave, specifikacij izdelka. Če želite določiti vsem različicam isto ceno, lahko to storite z izbiro željene akcije v spustnem seznamu.

Nastavitve različic Woocommerce

Ko smo končali z dodajanjem informacij izdelka, lahko nato nadaljujemo z vnosom vseh preostalih zahtevanih informacij. Na dnu najdemo polje, kjer lahko dodamo kratek opis izdelka. Kratek opis izdelka bo prikazan na vrhu strani z glavno sliko in galerijo izdelka, medtem ko bo celoten opis (ki ga vnesete na vrhu strani za dodanje izdelka), prikazan pod galerijo, ceno in kratkim opisom izdelka.

Preden shranimo izdelek, pa še je potrebno izdelek dodati v določeno kategorijo in mu dodati oznake za lažje iskanje. Vse to storimo z nastavitvami na desni strani. Tam ne pozabite določiti glavne slike izdelka in galerijo. Kar boste izbrali za glavno sliko bo prikazano na seznamu izdelkov v trgovini. Galerija slik bo prikazana na strani izdelka zraven glavne slike. V primeru, da določite različicam sliko, se bo ta zamenjala z glavno, ko bo obiskovalec spremenil izbiro različice na sami strani izdelka.

V primeru, da potrebujete kakšno pomoč z izdelavo spletne trgovine na platformi Woocommerce, nas brez zadržkov kontaktirajte s pomočjo kontaktnega obrazca in vam bomo z veseljem priskočili na pomoč!

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

ŽELITE SAMI POSTAVITI WORDPRESS SPLETNO STRAN?

8 urni individualni virtualni WordPress tečaj

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?