Kje dobiti ideje za svežo vsebino na blogu?

Kaj naredite, ko nimate navdiha za novo objavo na blogu? Kaj je rešitev za vašo pisateljevo blokado ali splošno pomanjkanje idej? Vsak pisatelj se bo vsake toliko srečal s pomanjkanjem navdiha ali idej za vsebino. Gledali boste v zaslon in po uri ne bo nastalo nič. Ampak trdoglavi kot ste, ste kljub temu odločeni napisati novo objavo na vašem na spletnem blogu. Na srečo obstaja veliko načinov, kako se navdihniti!

1. Najdite navdih pri vaših bralcih

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Če ima vaš spletni blog oddelek za komentiranje vašega občinstva, verjetno prejmete dovolj povratnih informacije za nove ideje prispevkov. Medtem ko bo večina reakcij, ki jih dobite, zgolj pozitivne (ali negativne), boste morda dobili tudi vprašanja. Morda so odgovori na vprašanja, ki jih dobite kratki in lahko enostavno odgovoriti v komentarju, druga vprašanja pa bodo zunaj teme ali potrebujejo več konteksta. Te vrste vprašanja so odlična izhodišča za vašo naslednjo objavo. Poskusite voditi seznam ustreznih vprašanj, kadar koli na njih naletite, tako da boste imeli priložnost pogledati, ko je navdiha malo.

2. Poročilo o uspešnosti v Google Search Console

Google Search Console vam pokaže več kot le napake pri pajkanju. Oglejte si poročilo o uspešnosti v GSC. V poročilu o uspešnosti so prikazane iskalne poizvedbe, ki jih ljudje uporabljajo na podlagi vašega spletnega mesta. Na seznamu bi se lahko pojavile poizvedbe, o katerih še niste pomislili.

Recite, da imate blog z vrtarjenje, in opazite, da je na vašem spletnem mestu nekdo končal po iskanju [kako najbolje posaditi paradižnik]. Morda ste že pisali o najboljšem sajenju različnih rastlin ampak o paradižniku še niste pisali in vsekakor obstaja kakšen trik, ki ga lahko delite. To bi vas lahko navdihnilo, da napišete bolj specifični članek o trikih za gojenje najboljšega paradižnika.

3. Preverite raziskavo ključnih besed

Vsi, ki imajo trdno strategijo in dajo kaj na SEO optimizacijo, bodo že na začetku izvedli ustrezne raziskave ključnih besed. Zato bi morali imeti dokument, ki vsebuje stotine besed in stavkov, po katerih se želite uvrstiti. Seveda ključna beseda še ni tema za objavo, vendar je lahko dober začetek za iskanje idej.

Izberite eno od dolgih ključnih besed (angl. long tail keywords). Kaj ljudje dejansko najdejo, če iščejo ta določen izraz? Poguglaj. Poglejte, kaj se pokaže v iskalnih rezultatih. To bo konkurenca. Je kaj dobre vsebine? Ali kaj pomanjkljive vsebine? Bi lahko napisali boljšo vsebino? Mogoče vas rezultati navdihnejo, da napišete nekaj podobnega, nekaj, kar ustreza trenutnim rezultatom. Toda poskus, da napišete nekaj, kar izstopa, bi lahko bil tudi strategija, če ste prepričani, da še vedno ustreza uporabnikovi nameri iskanja. Če izbirate za to zunanjo agencijo, preverite na kaj morate paziti pri izbiri SEO agencije.

4. Najdite navdih v aktualnih dogodkih

Drug način za pripravo idej za objave je razmišljanje o trenutnih dogodkih z vidika vaše niše. Če želite to narediti, je potrebno redno spremljanje različnih spletnih mestih z novicami. Za svoj blog morate prevesti ta sporočila novic, da se nanašajo na poslanstvo in vizijo vašega spletnega bloga. Dober in relevanten primer tega je trenutni izbruh COVID-19. Vpliva na vse, zato je smiselno pisati o tem (ne da bi izkoristili situacijo ali se vrnili k utrujenim klišejem). Če imate blog za mamice, bi lahko pisali o načinih preživljanja karantene s svojimi otroki, medtem ko bi tisti s trženjskim blogom lahko razpravljali o načinih, kako ostati vidni strankam, ljudje z blogi o hrani pa bi lahko pokrivali zdrave recepte za kuhanje s konzerviranimi sestavinami, navedite le nekaj primerov.

5. Najdite navdih v vsakdanjem življenju

Tudi situacije iz vašega lastnega dela bi lahko bile odličen navdih za objave na spletnem blogu. Lahko pišete o stvareh, ki se dogajajo v vašem vsakodnevnem življenju, in o tem, kako se ukvarjate z njimi. Ali celo o tem, kaj počnete, če se vaše stranke ali sodelavci srečujejo z določeno težavo. Prav lahko se drugi ljudje srečujejo z isto težavo in iščejo prispevek.

Če pišete o situacijah iz resničnega življenja, se vedno prepričajte, da spoštujete zasebnost stranke, prijateljev ali sodelavcev in prosite za dovoljenje za uporabo njihovega primera na vašem spletnem dnevniku. Na primer: terapevt s spletnim blogom, ki bi ljudem dal nasvete za duševno zdravje, bo morda uporabil primere iz svoje prakse. V tem primeru je ključnega pomena sprememba imena in podrobnosti, da se zaščiti zasebnost strank – in prihodnost prakse!

Ne obupujte, ko vam je težko razmišljati o blog idejah. Navdih je vse okoli vas! Na vaši spletni strani, v internetu in tudi v resničnem svetu. Včasih je potrebna le drugačna perspektiva ali pristop in lahko boste začeli pisati znova! Kaj pa naredite vi, ko vam zmanjka navdiha?

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?