Web Core Vitals: Nova meritev INP

Google je pred kratkim lansiral nov dodatek k poročilu Core Web Vitals v Google Search Console, poimenovan kot INP (Interaction to Next Paint). Ta nova funkcija naj bi marca 2024 nadomestila trenutno metriko FID (First Input Delay). Ker bo nova metrika INP upoštevala meritve izkušnje s stranjo in s tem vplivala na uvrstitev SEO, je ključnega pomena, da vsi lastniki spletnih mest to opazijo in se pripravijo na te prihajajoče spremembe.

Kaj je FID metrika?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Zakasnitev prvega vnosa (FID) je metrika spletne zmogljivosti in uporabniške izkušnje, ki sledi času od trenutka, ko obiskovalec prvič stopi v interakcijo s spletno stranjo, do trenutka, ko brskalnik začne obdelovati interakcijo. Meri, koliko časa traja, da brskalnik začne obdelovati uporabniško interakcijo, kot je klik ali dotik na strani. FID je eden od temeljnih spletnih kazalcev, ki jih Google uporablja pri svojih iskalnih uvrstitvah. FID se meri v milisekundah.

Kaj je INP metrika?

Meritev INP se osredotoča na to, kako hitro stran medsebojno deluje pri nalaganju in kako natančno se slike naložijo glede na besedilne elemente strani. Ta nova meritev omogoča Googlu, da prikliče vsa področja na strani, ki so zelo »zasedena«, in zazna morebitne težave, ki povzročajo zamude pri interaktivnosti.

Poleg tega rezultat INP na strani pomaga Googlu razumeti, ali se opravila nalagajo dovolj hitro, da uporabnikom nudijo zadovoljivo izkušnjo. Vsako spletno mesto, ki pade pod Googlov prag za oceno INP, bo morda težko ohranilo dobro izkušnjo strani in dobro uvrstitev v iskalnikih.

Če želite ostati na čelu svojih prizadevanj za SEO v naslednjih letih in kasneje, je zelo priporočljivo, da ste na tekočem z najnovejšimi spremembami Googlovih spletnih kazalcev, vključno z novo metriko INP. Sprejmite potrebne korake, da zagotovite nemoteno delovanje vašega spletnega mesta pred marcem 2024, in v najboljšem položaju boste ohraniti “dobro” izkušnjo strani in uspešno uvrstitev v iskalnikih.

Ste že na prvi strani ISKALNIH REZULTATOV?

SEO optimizacija: 90 dni do prve strani

seo optimizacija iskalni promet
Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?