Kako monetizirati blog?

Ideja o pasivnem dohodku je marsikomu precej vznemirljiva. Toda preden pridemo do pasivnega zaslužka je potrebno vložiti kar nekaj časa ali denarja v to kar delamo. V tem prispevku bomo delili z vami nekaj načinov za zaslužek preko vašega bloga. Opisali bomo kako enostavno začnete in kako dosežete hitre zmage.

Objavljajte čim pogosteje

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Ne glede na nišo, v kateri ste, je pogosto objavljanje prispevkov zelo pomembno. Razlogov za to je nekaj. Prvo je, da bodo vaši bralci pričakovali redno posodobljene vsebine, in če tega ne bodo dobili, bodo šli drugam. Naslednji razlog je, da vam bo redno objavljanje pomagalo, da se boste uvrstili visoko v iskalnike. To pa bo omogočilo, da vas bo našlo vedno več bralcev vašega bloga. Monetiziranje bloga bo temeljilo predvsem na vašem prometu, zato je dobra uvrstitev v iskalnike bistvena. Če se ne morete posvetiti doslednemu in pogostemu objavljanju prispevkov, verjetno dobljen pasivni dohodek, ne bo izpolnil vaših pričakovanj.

Dobra vsebina potrebuje dobro promocijo

Vsa vaša prizadevanja za monetizacijo vašega bloga so odvisna od tega, koliko obiskovalcev spletnega mesta imate. Tudi če vaša vsebina izpodrine konkurenco, ne boste zaslužili, če nimate bralcev. Ko zgradite trdne temelje z močno vsebino, lahko začnete promovirati in tržiti svoj blog, tako kot bi to počeli pri vsakem poslu. Dober kanal promocije so dandanes skupine na družabnih omrežjih in drugih spletnih mestih, kjer lahko spoznate influencerje v svojem nišnem svetu in promovirate svoj blog.

Zbirajte e-poštne naslove vaših obiskovalcev

Bistveni del za uspešen zaslužek vašega spletnega bloga vključuje grajenje baze e-poštnih naslovov vaših bralcev. To je ključno, če želite ustvariti pasivni dohodek. Dober način za začetek zbiranja e-poštnih naslovo je, da občinstvu ponudite nekaj brezplačega. Lahko si na primer omislite e-knjigo ali premium podcast. Lahko je celo še kaj bolj preprostega, če bo le imelo dovolj veliko vrednost, da bo bralec pustil e-poštni naslov. Ko najdete dober način za pridobivanje e-poštnih sporočil od obiskovalcev spletnega mesta in potencialnih strank, lahko začnete ustvarjati e-poštne kampanje, ki bodo občasne bralce spremenile v zveste obiskovalce vašega bloga.

Ustvarite premium tečaj

Ta nasvet za monetizacijo bloga lahko uporabite skupaj z drugimi naštetimi nasveti ali samostojno. Z njim pa lahko začnete še preden boste na svojem spletnem mestu dosegli tono prometa. Ustvarite tečaj in ga začnite prodajat. To je eden izmed načinov, kako ljudje začnejo služiti s svojimi blogi. Ker ste reden bloger, si lahko zelo enostavno omislite nekaj zanimivih, dragocenih idej za tečaje, ki bodo odmevale pri vašem ciljnem občinstvu. Bolj ko boste prisluhnili temu kar vaši bralci želijo oziroma potrebujejo, boljše bodo vaše možnosti pasivnega dohodka.

Začnite ocenjevat izdelke

Ko večina začetnikov začne razmišljati o zaslužku svojega bloga, je njihov prvi nagon ta, da namestijo Google AdSense. Google AdSense ima veliko prednosti, predvsem v svoji preprostosti, če pa želite, da je vaš blog glavni vir dohodka, je Google AdSense lahko počasen. Mogoče obstaja v vaši niši prostor za ocenjevanje izdelkov. To je dober način, da angažirate svojo publiko in ostanete relevantni in sproti seznanjeni z najnovejšimi trendi zunaj, hkrati pa ustvarite tudi blog, ki vam prinaša denar. Več izdelkov boste ocenili, več ljudi bo pripravljenih plačati za oceno, ki bo objavljena na vašem spletnem mestu. Bolj ko se boste postavili kot avtoriteta v niši, na katero se osredotočate, bolj boste privlačni strankam, ki želijo ocene izdelkov.

Imate tudi vi vaš blog, ki ste ga monetizirali? Delite z nami kakšen vaš trik, ki ste ga uporabili na poti do monetizacije bloga in pasivnega dohodka.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?