Kako prilagoditi Intercom Launcher

V zadnjem času se je razširila uporaba pogovornih aplikacij, kot je Intercom ali npr. Drift. Večini se je pojavil pri resnejših podjetjih, katera zavestno uporabljajo prodajni lijak in aktivno pridobivajo stranke.

Intercom je sistem za klepetanje v živo za ekipe za podporo, prodajo in trženje. Njegovi trije glavni moduli vključujejo modul za klepet v živo za komunikacijo z uporabniki, modul za avtomatizirano e-pošto, ki pomaga pretvorit uporabnike v kupce in izobraževalni modul za odgovor na uporabnikova vprašanja. Najbrž ste videli že Intercomov Launcher ali pogovorni gradnik, ki se je pojavil v kakšnem kotu spletne strani in vas je morda nagovoril s vprašanjem “Ali potrebujete pomoč”.

Prilagoditev intercoma

Apliciranje stilske predloge v iframe

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Intercom je začel uporabljati Iframe za svoj pogovorni gradnik zgolj zaradi zajezitve njihov stilov v iframe. To je bilo potrebno, ker so se včasih stili iz same spletne strani in Intercomovega gradnika povozili in rezultat je bil polomljen dizajn na spletni strani ali pogovornem gradniku. Zato brez apliciranja (angl. injecting) stilske predloge v iframe, oblikovanje ni več možno.

Ustvarite pogovorni gradnik po meri

Gradnik po meri vam omogoča večji nadzor nad njegovim videzom in obnašanjem. To je “uradni” način prilagoditve zaganjalnika in priporočeni. Najprej ustvarimo povezavo s poštnim naslovom, ki služi kot nadomestna možnost, če Intercom še ni zagnan. Ne pozabite zamenjati YOUR_APP_ID.

Trik je inicializirati Intercom z možnostjo parametra custom_launcher_selector. Ta izbirnik bi se moral ujemati s povezavo mailto, ki smo jo pravkar ustvarili. Z ustvarjanjem povratnih klicev onShow, onHide in onUnreadCountChange imamo popoln nadzorn nad dogodki Intercomovega gradnika. Pa pokažimo enostavno delo s povratnimi klici in nasploh kako zaženemo intercom. Oblikovanje in stilske predloge pa pustimo vam, da si jih prilagodite po želji.

V primeru, da potrebujete pomoč pri prilagoditvah Intercomovega pogovornega gradnika nas brez zadržkov kontaktirate. Če se še vedno sprašujete kako ali zakaj bi začeli z uporabo Intercoma pa še vedno nimate pravega odgovora nas lahko tudi kontaktirajte za več informacij.

NIMATE ČASA IN IDEJ ZA REDNE OBJAVE?

Upravljanje družbenih omrežij in oglaševanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?