Facebook avtomatizirani oglasi

Facebookovo zadnje spoznanje je to, da majhnim podjetjem pogosto primanjkuje časa in sredstev za oglaševanje na družbenih medijih, zato so ustvarili novo orodje, ki jim bo olajšalo ta postopek. To orodje se imenuje Facebook avtomatizirani oglasi (angl. Facebook automated ads).

Kaj so avtomatizirani oglasi na Facebooku?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Samodejni oglasi odstranijo ugibanje in testiranje iz oglaševanja na Facebooku. Facebooku boste z kratkim kvizom podali informacije glede vašega podjetja, avtomatizirani oglasi pa bodo pripravili načrt oglaševanja po meri s priporočili po korakih za najboljši izkoristek oglasov. Sčasoma se samodejni oglasi naučijo, kaj deluje najbolje, in tako izboljšajo dostavo in stroškovni načrt oglasov do Facebook uporabnikov.

Ustvarjanje avtomatiziranih oglasov na Facebooku

Če želite ustvariti samodejne oglase pojdite na svojo Facebook stran na kateri želite ustvariti avtomatiziran oglas. Nato izberite zavihek Promoviraj(angl. Promote) (tega najdete v spodnjem levem kotu strani).
Na pojavnem oknu izberite Uvod v samodejne oglase. Na naslednjem koraku izberite Začni. Zatem izberete vaš oglaševalski račun na Facebooku na katerega se bodo računali stroški. Nato sledi kratek kviz, kjer izberete podatke o vašem poslovanju in vaše interese. Facebook bo lahko na podlagi tega pripravil priporočeni načrt, vendar boste morda videli tudi drugo možnost. Izberite načrt, ki bi ga želeli.

Naslednji korak bo enostaven v primeru, da ste že ustvarjali kateri koli oglas na Facebooku. Potrebno je izpolniti podrobnosti o svojih samodejnih oglasih, vključno z:

Oglas: Oglejte si sliko, naslov in besedilo oglasa. Nekatere od teh podrobnosti lahko predlagamo z informacijami z vaše strani. Ustvarite lahko do 6 različic oglasa. Opomba: Odvisno od vašega načrta boste morda lahko tudi izbrali gumb za poziv k dejanju, navedli URL ali ustvarili obrazec za zahtevo potencialnih strank.

Ciljna skupina: izberite priporočeno občinstvo ali ustvarite novo občinstvo na podlagi določenih lastnosti. Prav tako lahko ponudimo možnost samodejne publike, ki je prilagojena vašemu podjetju. Facebook ustvari in izboljša vašo samodejno občinstvo iz kombinacije podrobnosti, na primer ljudi v bližini vašega podjetja ali ljudi, ki imajo zanimanja, povezana z vašo stranjo.

Dnevni proračun: Priporočamo, da bo proračun najverjetneje prinesel rezultate glede na vaš načrt, lahko pa tudi proračun po meri.

Način plačila: Preglejte svoj način plačila. Če želite, lahko spremenite ali posodobite svoj način plačila.

Opomba: samodejni oglasi se prikazujejo nenehno. Končnega datuma ne boste mogli določiti, vendar lahko samodejne oglase kadar koli zaustavite ali izbrišete. Ko končate, izberite Promocija.

Tak način oglasov lahko dobro zmanjša stroške z oglaševanjem na družabnih omrežjih. Zraven tega pa razbremeni oglaševalca oziroma v tem primeru lastnika malih podjetij celotno testiranje in kreiranje oglasov, da se pride do najboljše različice.

IT SVETOVANJE, KI POMAGA PRI ODLOČITVAH PRI IZBIRI SISTEMA ALI NOVE TEHNOLOGIJE

Preobremenjeni s tehnologijo vaših vsakodnevnih operacij?

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?