Najlažji način za dvig konverzij na spletni strani

Predstavljajte si, da na vaše spletno mesto pride nov obiskovalec, ki mu je izdelek všeč, vendar ima vprašanja. Največkrat bo spletna stran imela kontaktni obrazec in obiskovalec, se bo lahko obrnil na vašo podporo preko tega kanala. Vendar tukaj pride do zakasnitve odgovora in obiskovalec spletne strani lahko izgubi zanimanje ali najde boljšo ponudbo. Idealno bi bilo, če bi lahko odgovorili na to vprašanje instantno. Vendar kako? Je to mogoče?

Imamo rešitev za vas. Obstaja več spletnih aplikacij, katerih vam lahko pomaga pri tem. Med najbolj znanimi so Intercom in Drift.

Kaj je Intercom?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Intercom je sistem za klepetanje v živo za ekipe za podporo, prodajo in trženje. Njeni trije glavni moduli vključujejo modul za klepet v živo za komunikacijo z uporabniki, modul za avtomatizirano e-pošto, ki pomaga pretvorit obiskovalce v kupce in izobraževalni modul za odgovore na uporabnikova pogosta vprašanja.

Kako Intercom deluje?

Obiskovalci spletne strani vam lahko zastavijo vprašanja preko pogovornega okna, ki je na vaši domači strani in podstraneh. V nadzorni plošči Intercoa lahko enostavno odgovorite nanje. Tam lahko tudi vstavite podporne članke, ki ste jih predhodno izdelali za najpogostejša vprašanja. Na tej točki imate že veliko večje možnosti višanja konverzij.

Vendar še nismo izkoristili vse kar nam Intercom ponuja. Po prijavi na avtomatizirano e-pošto samodejno dobijo obiskovalci zaporedje vaših vnaprej pripravljenih e-poštnih sporočil Intercom v več tednih, ki jih spodbudijo k preizkušanju in nakupu izdelka. Vsak pogovor z vami ali vašo ekipo, pa naj bo to e-poštno sporočilo ali klepet, je v enem osrednjem viru, tako da lahko za posamezno stranko preberete celotno zgodovino. Intercomovi glavni moduli združujejo vse to, tako da se lahko osredotočite na izdelek, ne pa da skačete med orodji. In med tem spregledate kakšen pomemben podatek.

Kako lahko začnem z uporabo?

Za uporabo Intercomovih storitev morate imeti registriran račun pri njih. Odsurfajte na njihovo uradno spletno stran https://www.intercom.com/ in registirajte račun. Nažalost tako močno orodje ne pride čisto zastonj. Posamezen modul se začne pri 25 evrih na mesec. Če želite vse module bo potrebno na mesec odšteti nekje 70 evrov. V primeru, da ste na točki v vašem poslovanju, ko si ne morete privoščit toliko stroškov na mesec, pa obstaja brezplačna alternativa tega orodja – Drift. Drift ponuja modul za klepet v živo. Kar je že veliko izboljšanje za podporo uporabnikom in konverzije na vaši strani.

V primeru, da potrebujete pomoč z nastavljanjem aplikacij Drift ali Intercom, nam brez zadržkov pišite preko kontaktnega obrazca.

Ste že na prvi strani ISKALNIH REZULTATOV?

SEO optimizacija: 90 dni do prve strani

seo optimizacija iskalni promet
Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?