Blog / Branding

Dobrodošli v rubriki Branding! Tukaj boste našli najnovejše vire o številnih temah, povezanih s brandingom. Ne glede na to, ali ste lastnik podjetja, vodja marketinga ali samo radoveden študent, našli boste članke in nasvete, ki vam bodo pomagali ustvariti učinkovito in močno identiteto blagovne znamke, ki podjetjem pomaga izstopati in povečati njihovo prepoznavnost. 

Nazadnje objavljeno:

a black square button with a white x on it

Kaj je logotip?

Logotip je grafični simbol ali znak, ki predstavlja podjetje, blagovno znamko ali organizacijo. Je vizualna identiteta podjetja in ima ključno…

razvoj blagovne znamke - ray ban

Razvoj blagovne znamke

Identiteta blagovne znamke je tisto, zaradi česar je vaša blagovna znamka nepozabna, zato je oblikovanje blagovne znamke ena najpomembnejših naložb,…

Kako privabiti prave obiskovalce?

Kako privabiti prave obiskovalce?

Strateško zastavljena vsebina in pozicioniranje je temelj za komunikacijo blagovne znamke ali podjetja. Način, kako komuniciramo, se je drastično spremenil…

spletni razvoj - zakaj je pomemben
“Products are made in a factory, but brands are created in the mind.”– Walter Landor
 • Kaj je namen blagovne znamke?

  Namen blagovne znamke je ustvariti vidnost in prepoznavnost izdelka ali storitve. To je način, da se podjetja razlikujejo od konkurence in ustvarijo zaupanje strank s sporočanjem vrednosti, ki jo ponujajo. Uspešna blagovna znamka je tista, ki jo ljudje povezujejo s kakovostjo, zanesljivostjo in splošno pozitivno izkušnjo.

 • Kateri so elementi dobre blagovne znamke?

  Dobra blagovna znamka ima naslednje elemente: prepoznaven logotip in vizualno identiteto, sporočilo, ki se povezuje s ciljno publiko, zgodbo in ton, ki določata vrednote znamke, edinstven glas ter dosleden videz in občutek.

 • Kakšne so prednosti blagovne znamke?

  Blagovna znamka ima številne prednosti, kot je pomoč pri povečanju zvestobe in zaupanja strank, spodbujanje večje prodaje in izboljšanje splošne poslovne uspešnosti. Podjetjem tudi pomaga izstopati pred konkurenco in pridobiti konkurenčno prednost.

 • Kako ustvarim uspešno blagovno znamko?

  Ustvarjanje uspešne blagovne znamke zahteva skrbno načrtovanje in izvedbo. Začnite z raziskovanjem in razumevanjem svojega ciljnega trga, nato pa spoznajte svojo blagovno znamko znotraj in zunaj. Razvijte jasno sporočilo in ustvarite edinstveno vizualno identiteto, ki odmeva pri vaši ciljni publiki. Na koncu se prepričajte, da je vse, kar počnete, zvesto vrednotam vaše blagovne znamke in odraža njeno osebnost.

Potrebujete pomoč pri brandingu?