Vse, kar morate vedeti o Creator Studio Insights

Ste se naveličali gledanja Instagram Insights svojega profila na telefonu? Zdaj lahko s pomočjo Creator Studio z uporabo brskalnika preverite vse meritve in analitiko računa kar na namizju ali prenosniku.

Vsi se strinjamo, kako pomembna je močna prisotnost na družabnih omrežjih. Saj vemo, kako je občinstvo ključna sestavina pri ustvarjanju tržne strategije za vaše podjetje na družabnih omrežjih – zlasti za Instagram.

Uporaba informacij iz zavihka Insights (vpogledi) v programu Creator Studio vam omogoča, da analizirate, katere objave so se najbolje izkazale (in zakaj), kateri hashtagi so za vaše objave tisti, ki delujejo, vašo angažiranost čez čas, koliko klikov in branja prejemajo vaše objave, zgodbe in še več!

​Preden začnete:

+ Razširi članek s svojim mnenjem
  1. Poskrbite, da imate račun za Instagram in Facebook stran, katere skrbnik ste v Facebooku.
  2. Pretvorite svoj Instagram račun v poslovni profil ali račun ustvarjalca, kar lahko storite v meniju z nastavitvami v aplikaciji Instagram.
  3. Povežite svoj Instagram račun s Facebook stranjo. Facebook stran, s katero povežete svoj račun Instagram, je lahko objavljena in javna ali neobjavljena in nevidna javnosti.

​Prvi korak: Prijavite se v Creator Studio

Tukaj lahko kliknite povezavo Creator Studio. Na vrhu prijavne strani so ikone za Facebook in Instagram, prijavite se lahko s svojim Facebook računom ali Instagram računom.

Ni pomembno, s katerim se prijavite; ko boste prispeli v Creator Studio, si boste lahko ogledali kateri koli račun – čeprav se bomo v tem članku osredotočili izključno na vaš Instagram račun.

Na spodnjih slikah zgornja z modrim ozadjem prikazuje prijavo na Facebook, spodnja z vijolično pa Instagram.

​Drugi korak: Poiščite zavihek Insights

Na vrhu boste spet videli ikone za Facebook in Instagram, s katerimi lahko preklapljate med objavljanjem na Facebooku in Instagramu. Če izberete ikono Instagram lahko zdaj vidite vse vaše objave in zgodbe na Instagramu, ki so bile objavljene, razporejene ali pripravljene.

Danes bomo te možnosti prezrli in se osredotočili na gumb »Insights« v levem stranskem meniju, kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona:

Ko kliknete gumb Insights, boste morali izbrati Insights za svoj Instagram račun, ki ga želite preveriti – če upravljate samo en račun, ta možnost ne bo prikazana.

Prav tako lahko preklapljate med Insights v »Activity« (aktivnost) ali »Audience« (ciljna skupina). Vpogledi v dejavnost vašega računa vam bodo podali pomembne podatke, na primer koliko ljudi obiskuje vaš račun in kaj počnejo, medtem ko vam bodo vpogledi v ciljno skupino prikazali podatke o vašem občinstvu; število vaših spremljevalcev, njihov spol, starost, od kod prihajajo in kdaj običajno obiskujejo vaš profil.

Če pride do kakršne koli zmede glede informacij, ki so predstavljene v tem članku, kliknite mali krog s črko »i« v zgornjem desnem kotu okenca metrike, ki vam bo prikazal pojasnilo tega, kar iščete.

​Tretji korak: Kaj vsi ti podatki pomenijo?

Začnimo z zavihkom »Activity«. Podatki so vedno navedeni v zadnjih sedmih dneh. Videli boste dva različna grafa, ki prikazujeta naslednje podatke:

Interakcije (Interactions): Graf prikazuje število dejanj, ki so jih ljudje izvedli vsak dan na Instagram profilu. Pod grafom lahko vidite to številko, razčlenjeno na Obiske spletnih mest (Visits), Obiski profila (Profile Visits), Klici (Calls), Besedila (Texts), E-poštna sporočila (Emails) in Navodila za pot (Get Directions).

V vsakem polju lahko vidite, kako ta podatkovna točka primerja prejšnjih sedem dni in ali se je povečala ali zmanjšala; zelena puščica navzgor kaže na povečanje, rdeča puščica navzdol pa na zmanjšanje vašega prometa oz. interakcije vaših obiskovalce z vašim profilom.

Odkritje (Discovery): Ta graf prikazuje število drugih profilov, ki jih dosežete vsak dan. Doseg = število edinstvenih računov, ki so videli katero koli od vaših objav. Pod grafom lahko vidite skupno število prikazov v zadnjih sedmih dneh in njihovo primerjavo s prejšnjimi sedmimi dnevi.

**Doseg je skupno število ljudi, ki vidijo vašo Instagram vsebino, medtem ko so vtisi (Impressions), kolikokrat je bila vaša vsebina prikazana, ne glede na to, ali je bila dejansko vidna ali ne.

Zdaj pa pojdimo na zavihek »Audience«. Tudi ta zavihek prikazuje dejavnost občinstva v zadnjih 7 dneh. Na vrhu si lahko ogledate skupno število sledilcev in podatke o tem, če se je v zadnjih sedmih dneh to število povečalo ali zmanjšalo. Pod to statistiko so štirje grafi: starost, spol vaših sledilcev, kdaj so vaši sledilci na Instagramu, in iz katerih držav in mest prihajajo.

​Starost in spol vaših sledilcev

Ta graf vam bo pomagal razumeti, kdo je vaše trenutno občinstvo. Je vaše občinstvo takšno, za katerega menite, da je? Je to vaša ciljna publika? Preklapljajte lahko med gledanjem starosti in spola skupaj ali ločeno.

​Kdaj so vaši sledilci na Instagramu

Ste se kdaj vprašali, kdaj je najboljši čas za objavo na vašem Instagram računu? Preučevanje tega grafa vam lahko pomaga ugotoviti, v katerem dnevu in dnevih v tednu so vaši sledilci najbolj aktivni na IG. Preklopite lahko med »Day« (dnevnim pogledom) in »Daj & Hour« (dnevnim pogledom z uro).

Na zavihku “Day” pomaknite miškin kazalec nad vsak dan v tednu, da vidite, koliko vaših sledilcev je na splošno na Instagramu tistega dne v tednu.

Preklopite na zavihek “Day & Hour” in si oglejte, v katerih urah dneva so vaši sledilci običajno na IG. Temnejša kot je modra barva na grafu, več privržencev je bilo prisotnih ob tem času in dnevu. Časovno usklajevanje objav z večjo prisotnostjo uporabnikov, ki bodo regairali na vaše objave je pomembno, saj je znano, da bo IG objavam s hitrejšim odzivom uporabnikov dal večjo prednost.

​Države in mesta

Ta je precej samoumeven, vendar je spet zelo pomemben pri oblikovanju vašega pristopa k vaši tržni strategiji na Instagramu.

​Četrti korak: Kako uporabiti Insights

Preučevanje Insights vašega računa vam bo pomagalo bolje razumeti ciljno skupino. Če boste razumeli svojo publiko, se boste lažje osredotočili in pripomogli k zožitvi vsebine, ki bo vašim sledilcem dala večjo vrednost in to, kar si želijo, ne tega, kar mislitie vi, da si želijo.


Začnite razumeti, kdo je vaše občinstvo: ali živijo v istem časovnem pasu kot vaše podjetje? Ali uporabljajo Instagram med delovnim časom ali zvečer? So starejši ali mlajši, kot ste mislili? Ali redno sodelujejo z vašim računom ali ne?

Verjetno boste izvedeli, da vaše trenutne marketinške tehnike prinašajo drugo občinstvo (starost, lokacijo, spol), kot ste mislili, in čas je, da spremenite svoj pristop. Najpomembnejše pa je, da boste hitro ugotovili, katere objave delujejo in katere ne. Ustvarite novo vsebino in tehnike, ki ciljajo na vašo zaželjeno ciljno publiko. Preizkušajte nove stvari, učite se od njih in še naprej rastite!

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?