Evidenca delovnega časa aplikacija po meri

Nova ureditev predstavlja korak naprej k večji prilagodljivosti in učinkovitosti na področju upravljanja delovnega časa v slovenskih podjetjih ter spodbuja sodobne pristope k organizaciji dela. S tem se bodo lahko zaposleni bolje prilagajali svojim potrebam in življenjskemu ravnovesju, hkrati pa bo delodajalcem omogočila boljše sledenje in upravljanje delovnega časa svojih zaposlenih.

Novo pravilo omogoča večjo individualno prilagodljivost zaposlenim, saj bodo lahko bolj svobodno upravljali s svojim delovnim časom. To bo pomembno vplivalo na način, kako zaposleni organizirajo svoje delovne ure in dopust ter kako usklajujejo svoje obveznosti in zasebno življenje.

Na tej povezavi, objavljeni aprila 2023, je predstavljena pomembna sprememba v načinu vodenja evidenc delovnega časa v Sloveniji. Ena od ključnih sprememb je uvedba elektronskega sistema evidentiranja delovnega časa. Ta elektronski sistem bo nadomestil tradicionalne metode, kot so papirnate evidenčne liste ali zapisovanje delovnega časa v knjige. S tem bo proces evidentiranja delovnega časa postalo bolj učinkovito, natančno in pregledno. Poleg tega bo olajšal sledenje in analizo delovnega časa zaposlenih, kar je pomembno za učinkovito upravljanje virov in plačevanje zaposlenih.

Katero aplikacijo izbrati za evidenco delovnega časa?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Izbira ustrezne aplikacije za evidenco delovnega časa je lahko težavna. Preden se odločite, morate razmisliti o tem, kakšne funkcije potrebujete od aplikacije. Na primer, če potrebujete spremljanje časa za več zaposlenih, bi bila odlična izbira aplikacija, ki omogoča vodenje evidenca delovnega časa za več oseb. Če želite npr. tudi da aplikacija izdaja potrdila o prejemu plače, boste morda želeli preveriti, ali aplikacija omogoča takšno funkcijo. Če iščete preprosto aplikacijo za spremljanje delovnega časa za zaposlenega, bi bila odlična izbira aplikacija, ki ima preprost vmesnik in pregledne grafike. Preden se odločite, preglejte informacije o vsaki aplikaciji, da lahko najdete tisto, ki bo najbolje ustrezala potrebam vašega podjetja.

Ampak kaj pa v tem primeru, ko na trgu ni nobene primerne?

Potem vam preostane samo še ena stvar – razvoj spletne aplikacije po meri. Včasih je lažje in na dolgi rok bolj stroškovno ugodno, če razvijete aplikacijo znotraj podjetja. Ni potrebe, da je razvoj obsežen in da podprete vse funkcionalnosti ki jih imajo aplikacije, katere ste pregledali. Lahko se fokusirate samo na najbolj potrebne funkcionalnosti in jih prilagodite vašemu procesu.

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?