Blog / Dizajn

Dobrodošli v rubriki Dizajn! Tukaj boste našli najnovejše vire o številnih temah oblikovanja. Od člankov, ki razpravljajo o osnovah oblikovanja, do razprav za naprednejše praktike. Ne glede na vašo raven izkušenj z oblikovanjem, se boste lahko naučili več in izpopolnili svoje oblikovalske veščine. 

dizajn čutimo

Nazadnje objavljeno:

ux design

Kaj je UX oblikovanje?

UX oblikovanje ali uporabniška izkušnja obiskovalca je proces, ki se uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje obiskovalca na spletnih straneh, aplikacijah…

ux design

Kako začeti z analizo UX?

Analiza uporabniške izkušnje (UX) je postopek, s katerim lahko razvijalci spletnih strani, aplikacij in drugih digitalnih produktov izboljšajo uporabniško izkušnjo.…

Kako izbrati pravi logotip?

Kako izbrati pravi logotip?

Posel je resnično kot zmenki – tudi tukaj poskušate pritegniti prave osebe in jih nagovoriti, da se zaljubijo v vašo…

spletni razvoj - zakaj je pomemben
“The alternative to good design is always bad design. There is no such thing as no design.”
– Adam Judge
 • Kaj je web dizajn?

  Neskončno število ljudi danes postavlja spletna mesta. Za to obstajajo različni razlogi. Ne glede na vaš razlog, zakaj želite vzpostaviti svoje spletno mesto, je pomembno vedeti, da se boste na trgu predstavljali z ostalo konkurenco. Torej to pomeni, da če boste hoteli izstopati iz množice, boste morali opraviti veliko dela. 

  Osnove spletnega oblikovanja

 • Kaj je UI dizajn?

  Oblikovanje uporabniškega vmesnika (UI Dizajn) je postopek izdelave vizualnega vmesnika spletne, namizne ali mobilen aplikacije  s poudarkom na videzu ali slogu. Cilj oblikovalcev je ustvariti modele, ki jih bodo uporabniki vzeli kot preproste in prijetne. Oblikovanje uporabniškega vmesnika se ponavadi nanaša na grafične uporabniške vmesnike, vključuje pa tudi druge, na primer tiste, ki delujejo z glasom.

  Črpanje navdiha za oblikovalce

 • Kaj je UX dizajn?

  Oblikovanje uporabniške izkušnje (UX Design) so metode za oblikovanje procesov, ki jih uporabljajo UX dizajneri za ustvarjanje odličnih izdelkov, ki uporabnikom zagotavljajo koristne in ustrezne izkušnje. To vključuje zasnovo celotnega postopka pridobivanja in integracije izdelka, vključno z vidiki blagovne znamke, oblikovanja, uporabnosti in funkcije.

  Kakšna je digitalna izkušnja vaših spletnih obiskovalcev?

 • Kaj je logo dizajn?

  Logotip mora sporoča osebnost vaše blagovne znamke. Izbira logotipa bo imela velik vpliv na prvi vtis, ki ga bo ustvarilo vaše podjetje. Logotip bo strankam zagotovil vizualne informacije o vaši blagovni znamki in jim dal vedeti, ali jim ustreza.

  Kako izbrati pravi logotip?

Potrebujete pomoč glede dizajna?