Kako izbrati pravi logotip?

Posel je resnično kot zmenki – tudi tukaj poskušate pritegniti prave osebe in jih nagovoriti, da se zaljubijo v vašo blagovno znamko. Zato pomislite na svoj logotip kot na sliko na vašem socialnem profilu. Ljudje vas bodo preverili in poskušali izvedeti več o tebi, če bo ta privlačna. Torej verjetno tudi kot podjetje želite izgledati najbolje, kajne?

Vaš logotip bo imel velik vpliv na prvi vtis, ki ga bo ustvarilo vaše podjetje. Logotip bo strankam zagotovil vizualne informacije o vaši blagovni znamki in jim dal vedeti, ali jim ustreza.

Kako se odločiti za logotip?

+ Razširi članek s svojim mnenjem

Logotip mora sporoča osebnost vaše blagovne znamke. Najprej je potrebno razumeti, kaj je temeljna osebnost vaše blagovne znamke oziroma podjetja. Ko boste imeli jasno predstavo o tem, kaj vas naredi edinstvene in kakšne so osnovne vrednoste podjetja, boste veliko lažje naredili pravilne vizulne odločitve, ki bodo dopolnili logotip skozi proces .

Poiščite svoj navdih

Sestavite seznam besed, ki opisujejo vašo blagovno znamko in kako želite, da jo potencialna stranka prepozna. Postavite se na mesto osebe v ciljni demografski skupini in poskušajte ugotoviti, kaj bi bilo zanje pomembno oziroma bi rezoniralo z njimi. Če boste uporabili “brainstorming” za idejo vašega logotipa, se ne bojite razmišljati izven okvirja in biti nekoliko drugačni. Izvirne ideje pomagajo izraziti značaj in posledično izstopati iz množice.

Preverite konkurenco

Najboljši kraj za za izposojo idej? Vaša konkurenca! Oglejte si, kaj je že tam, kaj je dobro pri vaši publiki in čemu se morate izogibati. Medtem ko raziskujete ta druga podjetja, pomislite, kaj jih razlikuje od vas in kako lahko poudarite te razlike že pri oblikovanju logotipa.

Bodite prepričani, da se jasno postavite ločeno od svoje konkurence. Če bodo vsa ostala podjetja v vaši panogi enobarvna, se morda odločite za kakšno barvo. Če so vsi ostali tradicionalni, bo morda zabaven in sodoben logotip pritegnil pozornost.

Izberite stil logotipa

Zdaj, ko imate jasno predstavo o svoji blagovni znamki in se počutite navdihnjeni, je čas, da to začnete to energijo prevajati v oblikovanje. Tu se lahko poigrate z veliko različnimi elementi, od barv, oblik in grafik do tipografije. Če izolirate vsako stvar in razmislite kaj se bo najbolje podalo vaši viziji boste stvari naredili enostavnejše. Vedno je bolje iti korak za korakom, namesto da bi bili preobremenjeni s celoto naenkrat.

Ko razmišljate o svojem logotipu, morate najprej izbrati pravo oblikovalsko estetiko za svojo blagovno znamko. Ni nobenega sloga, ki bi bil primeren za vse, le najboljši za vašo blagovno znamko.

Bodite pozorni na barvo in pisave

Barve imajo lahko tono različnih pomenov. Psihologija, ki stoji za barvo, je zapletena, toda če želimo, da so kratke, imajo barve na njih določena čustva in ideje. Izbrati morate tudi pisavo, ki lepo dopolnjuje vaš logotip.

Zdaj, ko imate predstavo o vseh različnih elementih, iz katerih je sestavljen vaš logotip, morate poskrbeti, da bodo delovali skupaj. Želite jih združiti na harmoničen način ustvarjanja vibracije, ki jo iščete.

Kaj naredi dober logotip?

Dober logotip je takoj prepoznaven, odraža sporočilo vaše blagovne znamke in izstopa. Učinkovit logotip izgleda profesionalno in se brezhibno ujema z identiteto blagovne znamke. Odličen logotip mora delovati tudi v poljubni velikosti in kjer koli želite uporabljati svoj logotip. Iz oblikovanja bodite pozorni, da se poda na več vrst promocijskega materiala. Dobro je imeti izdelanih več verzij za različne materiale.

Očitno bodo potrebe in pričakovanja vaše blagovne znamke glede logotipa veliko drugačne, če boste prodajali otroška oblačila in potrebovali preprost logotip, ki ga je mogoče prilepiti na tkanino, kot če izdelujete prefinjeno vrhunsko vino z zapleteno etiketo ali visokotehnološko aplikacijo, ki živi na narodovih telefonih. Zato ne pozabite narediti korak nazaj in razmisliti o večji sliki. Ne gre za osebni okus, ampak za tisto, kar najbolje ustreza vaši blagovni znamki.

Povzeto po 99designs.com

VSE KAR POTREBUJETE ZA ZAČETEK POSLOVANJA.

Izdelava optimiziranih spletnih strani in trgovin

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?