Blog / Digitalizacija

Dobrodošli v rubriki Digitalizacija! Tukaj boste našli najnovejše vire o številnih temah, povezanih s digitalizacijo. Z napredkom na področju umetne inteligence in strojnega učenja lahko podjetja zdaj pridobijo globok vpogled v vedenje strank in sprejemajo odločitve na podlagi podatkov. Ker je digitalizacija še naprej vodilna, je pomembno ugotoviti, kaj pomeni to za prihodnost.

Nazadnje objavljeno:

spletni razvoj - zakaj je pomemben
“At least 40% of all businesses will die in the next 10 years… if they don’t figure out how to change their entire company to accommodate new technologies.”– John Chambers
 • Kaj je digitalizacija?

  Digitalizacija je proces preoblikovanja vseh vidikov vsakdanjega življenja – vključno s poslovnimi procesi, komunikacijo, proizvodnjo in zagotavljanjem storitev – v digitalne formate z uporabo digitalne tehnologije, kot so internet, mobilni telefoni in računalništvo v oblaku. Z digitalizacijo lahko organizacije in posamezniki hitro dostopajo in uporabljajo podatke, avtomatizirajo procese in se povezujejo z drugimi sistemi.

 • Kakšne so prednosti digitalizacije?

  Digitalizacija podjetjem vseh velikosti omogoča povečanje učinkovitosti in zmanjšanje stroškov. Omogoča lahko dostop do večjih količin podatkov, hitrejšo komunikacijo, večjo avtomatizacijo in nadzor ter večjo prilagodljivost pri izvajanju nalog. Poleg tega lahko digitalizacija vodi do izboljšanega zadovoljstva strank in močnejših odnosov z deležniki.

 • Kako digitalizacija pomaga podjetjem?

  Digitalizacija lahko pomaga podjetjem z zagotavljanjem sredstev za izboljšanje učinkovitosti, pospešitev procesov in zmanjšanje stroškov. Avtomatizacija lahko zmanjša človeške napake in poveča natančnost vnosa podatkov. Digitalno povezovanje s strankami in zainteresiranimi stranmi lahko okrepi odnose in zagotovi vpogled v vedenje in želje potrošnikov. Poleg tega lahko digitalizacija podjetjem omogoči, da optimizirajo svoje poslovanje in postanejo bolj konkurenčna na svojih trgih.

 • Kako se lahko podjetja pripravijo na digitalizacijo?

  Da bi zagotovili uspešno digitalno preobrazbo, se morajo podjetja pripraviti na prihajajoče spremembe z vlaganjem v vire in strokovno znanje. Podjetja bi morala opredeliti svoje cilje za digitalizacijo in upoštevati tehnične, operativne in kulturne posledice za poslovanje. Poleg tega bi morale ekipe razmisliti o zbiranju povratnih informacij od zainteresiranih strani in strank, da bi izpolnile njihove potrebe. Nujno je tudi temeljito testiranje sistemov in vzpostavitev strukture digitalnega upravljanja.

Potrebujete pomoč pri digitalizaciji?