Razvoj blagovne znamke Domača lekarna

Vpliv blagovne znanje na potrošnika je bila dosežena pri razvoje te blagovne znamke. Razvili smo vizualna podoba, ki ima občutek povezanosti z naravo. Naročnina na čaje z personalizirano izkušnjo.

LANDING PAGE VISITS: >3000     CPM: -17%     BRAND LIFT RATE: +30%

Študija primera Domača lekarna

Domača lekarna nagovarja vse generacije z izrazitim karakterjem, kateri je odsev svežine in svobode blagovne znamke. Skozi personalizirano izkušnje se na človeški način povezujejo s strankami skozi mailing zaporedja optimiziranega za uporabniško zadovoljstvo.

domaca lekarna

Personalizirana izkušnja

Z željo ustvarjanje karseda najboljše ponudbe za stranke je personalizirana izkušnja nepogrešljiva izbira za pozitiven dolgoročni odnos.

Interaktiven chatbot

Uporabniško zadovoljstvo je ključno za vaš posel. Zadovoljna strank rada kupi ponovno in priporoči svojemu krogu ljudi. 

Domača lekarna

Blagovna znamka in vizualna identiteta

Temeljna zamisel in temeljni koncept, ki se nanaša na podobo podjetja, je, da vse, kar podjetje počne, vse, kar ima v lasti, in vse, kar proizvaja, odraža vrednote in cilje podjetja kot celote. Temu pravimo blagovna znamka (angl. brand). Zaradi blagovne znamke se stereotipno ločijo uporabniki Apple naprav in Windows naprav. Zaradi tega ljudje raje vozijo BMW kot Opel. Doslednost te osrednje ideje tvori podjetje, ki ga poganja, prikazuje, za kaj se zavzema, v kaj verjame in zakaj obstajajo. Ne gre zgolj za določene barve, določene pisave, logotip in slogan.

V večini primerov oblikovanje identitete temelji na vizualnih napravah, ki se uporabljajo v podjetju in so običajno sestavljene v sklopu definiranih smernic. Te smernice, ki sestavljajo identiteto, običajno narekujejo, kako se identiteta uporablja na različnih medijih z uporabo odobrenih barvnih palet, pisav, postavitev, odmikov in tako naprej. Te smernice zagotavljajo, da se identiteta podjetja ohranja skladna skozi oglaševalske kanale, kar posledično omogoča prepoznavnost blagovne znamke kot celote. 

Oblikovanje vizualne identitete je temeljilo na pripravljenem plakatu (angl. moodboardu), ki komunicira look & feel.

domaca lekarna moodboard

Razvoj interaktivnega chatbota

Odkar je Facebook odprl možnost, da se na njihovi pogovorni platformi Messenger uporabljajo različne rešitve pri izdelavi pogovornega bota, je vedno več podjetij, ki se odločijo, da si pri podpornih in prodajnih procesih pomagajo ravno z tem. Dejstvo je, da posameznik raje odpre pogovoro okno na Facebooku in pošlje sporočilo, kot pa pošlje e-mail ali opravi klic. Zaradi avtomatizacije prodajnih, podpornih in marketinških procesov industrija pogovornih botov strmo raste. S takšnim trendom naraščanja lahko v roku parih let pričakujemo, da bo uporaba pogovornih botov nekaj vsakdanjega.

Ljudje uporabljajo pogovorne bote v več možnih načinih. Najpogostejši rešitvi sta namenjeni za prodajne ali podporne procese. V primeru Domače lekarne smo razvili chatbot za uporabo pri podpornih procesih, kjer nam lahko pogovorni bot olajša branje in odgovarjanje na 100x odgovorjena sporočila. Med drugim pa omogoča, da lahko potencialni stranki ponudimo vse informacije v naravni obliki – pogovoru.

Rezultati

Vizualni kontekst, obiskovalcem pomaga razumeti vsebino, ki jo ponujate na vašem spletnem mestu. Natančneje, vizualni materiali vam pomagajo, da sporočilo podrobno sporočite, ne da bi nanj morali napisati esej. Vizualni kontekst je izrednega pomena. Brez vizualnih vsebin bi bil splet dolgočasen in hkrati bolj zapleten kraj. Številne informacije, ki jih lahko vizualno enostavno prenašajo, bi potrebovale temeljito razlago in dodale besedilne vsebine na vašem spletnem mestu.

 LANDING PAGE VISITS: >3000     CPM: -17%     BRAND LIFT RATE: +30%

Zgradimo skupaj nekaj uspešnega