Kakšne so razlike med cenami spletnih strani v Sloveniji in tujini?

Govorili smo že o tem, kakšne so realne cene spletnih strani in da so razlike med minimalno in maksimalno ceno lahko zelo velike. Ter pojasnili, da na končno ceno vplivajo različni dejavniki, kot so gostovanje, ali želimo zgolj predstavitveno stran ali trgovino, statično ali dinamično stran, število strani, zahtevnost dizajna, zahteve po nadaljnjem vzdrževanju,… Oziroma na kratko – želje stranke.

Zaradi različnega gospodarskega ter ekonomskega stanja držav se cene spletnih strani, razlikujejo od države do države. Tako lahko programer na enem koncu sveta zaračuna za popolnoma enako delo dvakrat, trikrat ali celo desetkrat več, kot njegov kolega na drugem koncu. V kateri državi izdelava spletne strani stane najmanj? In kje največ? Odločili smo se, da odgovorimo na ta vprašanja in primerjamo cene izdelave spletne strani med ZDA, Nemčijo ter Slovenijo.

Primerjava cene izdelave spletne strani

+ Razširi članek s svojim mnenjem

V Sloveniji večina ponudnikov ponuja ‘osnovni paket’, kjer stranka za preprosto stran do povprečno maksimalno 6 straniodšteje od 200 – 300 evrov, odvisno od ponudnika. Kompleksnejša kot je stran,dražja je. Vse nekje do 3.000 evrov. Kar pa pomeni, da slovenski programer/-ka v povprečju izdeluje spletne strani za 25 evrov / uro. Kadar gre za trgovine, pa se cene skorajda podvojijo. Cene tako spletnih strani kot spletnih trgovin pa so tudi višje, kadar delo opravljajo agencije.

V Nemčiji cene nekoliko narastejo, saj stranka zapreprosto stran odšteje v povprečju 500 evrov. Cene pa se gibljejo v povprečju do 15.000 evrov. Ponovno torej odvisno od kompleksnosti spletne strani. Nemški programer/-ka tako v povprečju zasluži 40 evrov / uro, medtem ko agencije isto delo opravljajo v povprečju za 70 evrov / uro.

Kaj pa ZDA? Cene neznatno narastejo, saj stranka za preprosto stran plača med 2.000 – 8.000 evrov, za večjo 10.00 – 35.000 evrov in za spletno trgovino od 5.000 – 55.000 evrov. Tako kot po drugod, pa tudi v ZDA agencije za isto delo zaračunajo skorajda dvakrat več.

Hitro lahko razberemo, da je izmed izbranih držav Slovenija ta, kjer programer/-ka zasluži najmanj in ZDA država, kjer zasluži največ. Ali je morda to pomeni, da je čas za selitev?

SPLETNE IN MOBILNE APLIKACIJE

Razvoj aplikacij za pametno proizvodnjo in poslovanje

Extend the article with your expert input

Do you want to get featured on the article as one of the authors with dofollow backlink to your website? 

Razširi članek s svojim strokovnim mnenjem

Ali želite biti predstavljeni v članku kot eden od avtorjev s povratno povezavo dofollow do vaše spletne strani?