Blagovna znamka. Identiteta.

Identiteta blagovne znamke je tisto, zaradi česar je vaša blagovna znamka nepozabna, zato je oblikovanje blagovne znamke ena najpomembnejših naložb, ki jih lahko naredite v svojem poslu. V natrpanem svetu, s številnimi konkurenčnimi blagovnimi znamkami in drugimi motnjami, bo identiteta vaše blagovne znamke pogosto razlika med uspehom in neuspehom.

Tako kot vas osebna identiteta edinstveno predstavlja, je tudi vaša identiteta blagovne znamke posebnost vašega podjetja, ki vas loči od vseh drugih konkurenčnih podjetij. In kaj je oblika identitete blagovne znamke? To je tisto, kar oblikuje vaše podjetje in zaznavanje vašega podjetja pri publiki.

Vaša identiteta blagovne znamke je tisto, zaradi česar boste takoj prepoznavni svojim strankam. Vaša publika bo identiteto vaše blagovne znamke povezala z vašim izdelkom ali storitvijo in ta identiteta je tisto, kar vzpostavlja povezavo med vami in vašimi strankami, gradi zvestobo kupcev in določa, kako bodo vaše stranke dojemale vašo blagovno znamko.

Tako kot je Adidas zgradil blagovno znamko osebnosti srednješolskega zvezdnika-športnika, je tudi vaša zasnova tista, ki bo gradila identiteto znamke vašega podjetja.

Vaša oblikovalska sredstva so tisti otipljivi elementi, ki bodo določali, kako se vaša blagovna znamka dojema pri ljudeh. Stvari, kot so logotip, embalaža, spletni dizajn, grafike v družabnih medijih, vizitke in uniforme, ki jih nosijo vaši zaposleni. Z drugimi besedami, potrebno je zgraditi uspešno podjetje, ki natančno predstavlja, kdo ste kot blagovna znamka.

O blagovni znamki na blogu

Ponavadi ob uporabi besede identiteta ali blagovna znamka naprej pomislimo na logotip. Logotip ni vaša blagovna znamka, niti ni vaša identiteta.

 

Preberi več

Strateško zastavljena vsebina in pozicioniranje je temelj za komunikacijo blagovne znamke ali podjetja. Način, kako komuniciramo, se je drastično spremenil skozi zadnjih par let.

 

Preberi več

S pozicioniranje blagovne znamke oziroma podjetja na trg je mišljeno to, kako se vaša blagovna znamka pojavlja v mislih vašega potrošnika.

Preberi več

Zgradimo skupaj vašo blagovno znamko